2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Minimalista hálószoba – milyen lehetőségeid vannak?

Minimalista hálószoba – milyen lehetőségeid vannak?

A minimalista stílus rengeteg szempontból remek választás. Az egyszerű és letisztult kinézet és a praktikus, könnyű használat kombinációja mindenkit könnyedén meggyőz majd. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen lehetőségeid vannak a minimalista stíluson belül hálószobád berendezésekor. Nézzük tehát, hogy mi alapján tudsz majd színpalettát és bútorokat választani.

Klasszikus minimalista kinézet

A klasszikus minimalista kinézet leginkább a fekete-fehér színekkel dolgozik. Ez sokak számára remek választás, hiszen elegáns és kifinomult összhatást eredményez majd. Valamint, a hálószoba bútor kínálatában igazán könnyű lesz fekete és fehér szekrényeket és komódokat találnod.

A színpaletta mellett a forma szempontjából is érdemes letisztult és összeillő darabokat választanod. A minimalista stílus jegyében a bútorok nem különösebben dekoráltak, erős élek és vonalak jellemzők. Emiatt, amennyiben megnézed az igényes hálószobai komódokat, érdemes a kevésbé lekerekített és íves darabokat választanod.

Minimalista stílus melegebb összhatásban

A fekete-fehér színpaletta nem az egyetlen, amelyhez ragaszkodnod kell minimalista stílus esetében. Bátran válogathatsz ugyanis természetes barna és bézs hálószobai szekrények közül is. A sötétebb és világosabb darabokat is nagyszerűen tudod kombinálni. Alternatívaként pedig, a sötétebb barna parketta mellé a világosabb bútorokat is választhatod majd.

Apró részletek

Végezetül, vannak olyan apró részletek, melyek észben tartásával tökéletes összképet kaphatsz majd. A minimalista stílus alapja a letisztult és igényes összhatás, amely praktikussá teszi a mindennapokat. Ennek alapja tehát – az alig dekorált bútordarabok mellett – a minimális dekoráció használata. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy-egy apró gyertyát vagy kisebb-nagyobb szobanövényt ne helyezhetnél el. Azonban igyekezz észben tartani, hogy a kevesebb bizony több./X/

A fotó forrása: J.Zhuk – stock.adobe.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek