2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Korszerűbb, gazdaságosabban működtethető épületek öt településen

Sikeresen lezárult a Mezőkövesd Város Önkormányzata által vezetett konzorcium pályázata. A projekt keretében: „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Mezőkövesd, Emőd, Bükkábrány, Sály és Hejőpapi településeken” című pályázat 296,62 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg a településeken.

A projekt eredményeként a konzorciumban résztvevő önkormányzatok tulajdonában lévő intézmények újultak meg. A pályázatnak köszönhetően az épületek fenntartása gazdaságosabbá, költséghatékonyabbá vált. Az immár a mai kor elvárásainak megfelelő, modernebb és esztétikusabb épületek a településképet is javítják.

A fejlesztések keretében a Mezőkövesdi Általános Iskola – régi nevén Bárdos Lajos Tagiskola –, az Emődi Gyermekálom Óvoda és Bölcsőde, a Sályi Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Hejőpapi Általános Iskola, valamint Bükkábrányban a Közös Önkormányzati Hivatal épülete újult meg.

Az intézményekben lecserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszereket, emellett külső hőszigetelést kaptak az épületek. A mezőkövesdi, sályi és hejőpapi iskolákban cserélték a radiátorokat, kazánokat, Mezőkövesden a csőhálózatot is, valamint az emődi intézmény is két új kazánt kapott. Bükkábrányban szintén cserélték a radiátorokat, a korábbi kétkörös fűtési rendszert pedig átalakították, az emeleti részt is az épület nagyobb kazánjára kötötték.

A mezőkövesdi iskola tetőzete is megújult, amelyre napelemek kerültek fel, valamint a tornaterem ablakait korszerű, műanyag nyílászárókra cserélték. Bükkábrányban tető és pincefödém, Sályban padlásfödém szigetelés is megvalósult, utóbbi település iskolájában pedig megújuló energia felhasználás is biztosított a pályázatnak köszönhetően. Továbbá a bükkábrányi, emődi és sályi intézményekben akadálymentes mosdókat is kialakítottak, emellett a hejőpapi iskola is hasznosíthat napelemeket.

Mezőkövesden 183,08, Emődön 29,36, Bükkábrányban 27,26, Hejőpapin 14,86 és Sályban 42,04 millió forintnyi pályázati támogatás segítségével újultak meg az épületek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek