2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Lakóközösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is pályázhatnak

Lakóközösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is pályázhatnak

Idén is többezer négyzetméternyi fal újulhat meg a Let’s Colour Magyarország program keretében
 800 négyzetméternyi fal kifestéshez elegendő festéket, valamint a felületre tervezett egyedi design-t és az önkéntesekkel történő közös festés élményét nyerhetik meg a pályázók idén is a településszépítő pályázaton.

A civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok közösségi tereinek megújítása érdekében meghirdetett felhívás nyílt, melynek nyertesét a zsűri a kategóriánként a legtöbb szavazatot elnyerő pályázók közül választja ki. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület az elmúlt években tapasztalt kiemelt érdeklődésre tekintettel döntött úgy, hogy idén is meghirdeti pályázatát két kategóriában.

2013-ban összesen 38 pályázat érkezett az ország minden megyéjéből, a résztvevők pedig ötvenezernél több szavazatot gyűjtöttek. Tavaly az internetes szavazás alapján három győztest hirdetettek ki, egy pályázó pedig különdíjat is kapott a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara jóvoltából. A nyertes pályázatok megvalósítása mellett tavaly a budapesti Kerepesi úti betonkerítés kifestése volt a projekt legnagyobb vállalkozása, melynek kivitelezésében közel 100 önkéntes is részt vett. Az 500 méter hosszú betonkerítés szürkesége immár a múlté, a környék a festésnek köszönhetően egészen új arcát mutatja.

Harc a szürke felületek ellen
A korábbi évek gyakorlatával megegyezően az idei pályázatra is bármely hazánk területén élő közösség jelentkezhet, melynek célja, hogy a környezetében lévő elszürkült, leromlott állapotú falfelületet színekkel varázsolja újra. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület felhívására bármilyen társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint több emberből álló ad hoc csoportosulás – például társasházak, lakóközösségek, polgár jogi társaságok, baráti közösségek – is jelentkezhet.

A kritériumok egyszerűek: a jelentkezőknek biztosítani kell a helyszínként szolgáló falfelületet, amely egy közösség életében központi szerepet tölt be, valamint a csapatot, melynek tagjai önkéntesként elvégzik a festést. A felület nem lehet négy méternél magasabb, hogy különösebb speciális felszerelés nélkül, a hétköznapi emberek is le tudják festeni. A győztesek ötletük megvalósításához 800 négyzetméternyi falra elegendő festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes levezénylését kapják, valamint az élményt, amely a közös, önkéntes színesítéssel jár.

Kategóriák
A pályázók két, egymástól teljesen független kategóriában küzdenek meg a szavazatokért. A kategóriákat az egyes települések lélekszáma alapján határozza meg az Egyesület, az alábbiak szerint:

•    I. kategória: legfeljebb 10.000 lakosú települések
•    II. kategória: 10.000 lakos feletti települések

Határidők

A pályázatok feltöltési ideje: 2014. május 5. 0:00-tól – június 1. 24:00-ig. (a megadott határidőn belül bármikor feltölthetőek a pályázatok, a beérkezés sorrendje nem számít).
Szavazási időszak: 2014. június 2. 0:00-tól – június 22. 24:00-ig.
Eredményhirdetés: 2014. június 23. 16:00
Nyertes pályázatok megvalósítása: 2014. szeptember 7-ig

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…