2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Közösségfejlesztési programok indulnak Miskolc több pontján

Közösségfejlesztési programok indulnak Miskolc több pontján

540 millió forintból közösségfejlesztési programok indulnak Miskolc több pontján. Az önkormányzat konzorciumi partnerekkel közösen szabadidős, bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programokat szervez a lakosság részére. A három uniós projekt célja, hogy a településrészek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése megtörténjen, a közösségi szerepvállalás megerősödjön.                                              
A lakosság előzetes igényfelmérését követően kézműves, sport-és szabadidős, gasztronómiai, bűnmegelőzési programok, helytörténeti kiállítások, valamint társasjáték klubok indulnak, melyek ingyenesek és bárki csatlakozhat hozzájuk. A városrészekben információs pontokat alakítanak ki, melyek a közösségi akciók, események bázisául szolgálnak majd.

A „Városrészi együtthatók!” című projekt részeként az önkormányzat konzorciumban a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel közösen szerveznek programokat a belvárosban, a Népkertben, a Szentpéteri kapuban, Martinkertvárosban, Szirmán, a Petneházy bérházaknál, valamint Diósgyőr egyes részein. A 180 millió forintos támogatás hozzájárul a már meglévő helyi közösségek munkájához, valamint elősegíti új közösségek létrejöttét.

180 millió forintos uniós támogatásból, a „Miskolc Te Vagy!” című projekt részeként az önkormányzat konzorciumban a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-vel közösen szervez eseményeket az Avason, a Csabai kapuban, illetve Bulgárföld-Diósgyőr egyes területein, Hámorban és Lillafüreden.  

Szintén a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. közreműködésével Diósgyőrben, Hejőcsabán, Görömbölyön és Miskolctapolcán is indulnak közösségfejlesztési programok, a „Legyünk együtt, tegyünk együtt!” című projekt részeként. A 180 millió forintos projekt célja egy olyan közösség létrehozása, amely később önállóan vagy partnerségben is fenn tudja tartani tevékenységét. A programot az Európai Szociális Alap és hazai központi költségvetés 100% vissza nem térítendő támogatással finanszírozza.
A három projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2021. december 31-ig valósul meg.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek