2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
kocsonya-logo_jpg

Újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon

kocsonya-logo_jpgMiskolcnak egykoron volt egy országszerte ismert, a miskolciak körében pedig legendás rendezvénye, a Kocsonyafesztivál. Ez később, az előző városvezetés alatt Kocsonyafarsanggá, Miskolci Farsanggá és egy névadó szponzornak köszönhetően Becherovka Farsanggá lett.

 Ahogy telt az idő a rendezvénynek folyamatosan csökkent az ázsiója, mert kiszűnt belőle az, ami a Kocsonyafesztivált egykor igazán naggyá tette: Miskolc szeretete, az a város iránti rajongás, ami áthatott minden Kocsonyafesztivált, amibe beleszerettek az ide látogatók, és ami büszkévé tette a miskolciakat.

 

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere hiszi, hogy ez a büszkeség újra megteremthető, ez a városszeretet újra megjelenik majd a rendezvényben.

 

A választások előtt azt ígérte: újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon.

 

Pénteken büszkén jelentette be: a Kocsonyafesztivál kényszerű száműzetését követően 2020. február 14-15-16-án hazatér Miskolcra.

 

Az elmúlt évek a névhasználat feletti pereskedéssel, politikai és jogi játszmákkal teltek, amin Miskolc városa csak veszített, a miskolciak csak veszítettek, ahogyan Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafarsang alapítója, tulajdonosa is. Miskolc elveszítette a Kocsonyáját és elveszítette a büszkeségének, a legendáinak egy darabját is, azzal, hogy elűzték a kiváló minősítésű, többszörös megyei marketingdíjas, turisztikai nívódíjas, nemzetközi Fesztiválját, amely a miskolciak legszeretettebb, az ország harmadik legnagyobb szabadtéri téli rendezvénye volt akkoriban.

 

Rózsa Edittel abban egyezett meg Veres Pál, hogy a közeljövőben rendezik Miskolc város 2014. és 2019. között tanúsított jogszabálysértő és etikátlan magatartásából fakadó ügyeket.

 

Tesszük ezt azért, mert a Kocsonyafesztivál Miskolcon van itthon. A Kocsonyafesztiválnak Miskolcon és Miskolc városánál van a helye, ahogyan ezt Rózsa Edit többször is kezdeményezte. Ezt a szándékot több tízezer miskolci is kifejezte az elmúlt években, szóban, írásban, szavazatokban.

 

Éppen ezért Veres Pál kinyilvánította azon szándékát, hogy a jogok és márkanevek kérdését rendezi Miskolc, a Rózsa Edit javára döntő Kúria ítéletének megfelelően, hogy azokat a város jogszerűen használhassa és Miskolc Városa jogtulajdonosként, az alapító támogatásával, az általa meghatározott elvek mentén és az ő részvételével  szervezhesse a jövőben a Kocsonyafesztivált.

 

Veres Pál kinyilvánította azt is, hogy az azonos, vagy hasonló nevű és karakterű miskolci rendezvények 2014. és 2019. közötti megrendezése jogszabálysértő módon történt azáltal, hogy Rózsa Edit jogait nem vették figyelembe. Ezért, valamint azért, hogy Rózsa Edit becsületét súlyosan sértő magatartást tanúsítottak, elődei helyett kért elnézést. Kijelentette, hogy a Kocsonyafesztivál megrendezése a jövőben törvényes keretek között történik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek