2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Klasszikus játékká vált a Rubik-kocka

Rubik Ernővel is találkozhattak azok a kockarajongók, akik ott voltak a Beyond Rubik’s Cube című kiállítás megnyitóján a New Jersey-i Liberty Science Centerben április 26-án. Az esemény kapcsán Rubik Ernő a kocka múltjáról és jövőjéről, Fürjes Balázs kormánybiztos a közös munkáról mesélt a kormany.hu-nak.

Közönségtalálkozóval nyitott a Rubik-kocka kiállítás New Yerseyben, a Liberty Science Centerben (LSC). A környéken élő magyaroknak és amerikaiaknak egyaránt óriási élményt jelentett az interaktív kiállítás.

A Google és az LSC 5 millió dolláros projektjét a Magyar Kormány 200 millió forinttal támogatta. A kiállítás novemberben világ körüli útra indul, két éven belül Budapesten is látható lesz.
Fotó: Burger Barna

Fürjes Balázs, a Kocka-projektet is irányító kormánybiztos korábban elmondta: a kiállítás a „Játssz, fedezz fel és alkoss!” hármas jelszó jegyében szerveződik. Fő üzenete az innováció és a problémamegoldás ösztönzése, valamint annak a bemutatása, hogy milyen hatással van a játék az emberi gondolkodásra. A Rubik-kocka immár tudósok és művészek harmadik generációját inspirálja, s valósággal megtestesíti a magyar kreativitást. Ez kerül most a világérdeklődés fókuszába, s mivel a kiállítás hét év alatt a Föld számos pontjára eljut, a magyar országimázst is nagyban erősíti.

(kormany.hu)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek