2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Diáklányok próbálhatták ki először az evopro csoport elektromos buszát

Diáklányok próbálhatták ki először az evopro csoport elektromos buszát

 Elsőként próbálhatták ki a MODULO buszcsalád elektromos hajtású prototípusát azok a középiskolás lányok, akik a 2014-es Lányok Napja alkalmából az evopro csoport látogatását választották. A mérnökiroda kompozit szerkezetű, null-emissziós, elektromos buszának megismerése mellett a résztvevők betekintést nyerhettek az automatizálás, az innovációs projektek, a mobilinformatika, a gépészeti tervezés, valamint a formatervezés világába is.
A Lányok Napja elnevezésű nemzetközi mozgalom magyarországi állomására harmadik alkalommal került sor a Nők a Tudományban Egyesület szervezésében. Az esemény olyan „férfias” szakterületek megismerésére kínált lehetőséget, mint az IT, az elektronika vagy a műszaki területek. Országosan 5 kutatóintézet, 10 egyetem és 43 nemzetközi és hazai vállalat – köztük az evopro csoport is− közel 70 programmal várta a középiskolás lányokat. A rendezvény célja, hogy saját élményekkel, tapasztalatokkal tegyék vonzóbbá az innovációval és technológiával kapcsolatos szakmákat a pályaválasztás előtt álló lányok számára, így esélyt biztosítva annak, hogy a nők aránya a mérnöki és informatikai pályákon jelentősen növekedjen.

Az evopro csoport, mint Családbarát Munkahely és Legjobb Női Munkahely díjas vállalat, a kezdetektől a rendezvény pártolója. A nyílt nap alkalmából pályaválasztás előtt álló középiskolás lányok pillanthattak be a csoport életébe. Az általános cégbemutatót követően a diáklányok rálátást nyerhettek a mérnöki ágazatok munkájára, majd megismerkedhettek a vállalat női mérnökeivel, akik saját sikertörténeteiket mesélték el. A nap fénypontja a nemrég bemutatott MODULO Medio Electric elektromos busz kipróbálása volt, így a diáklányok az elsők, akik az evopro csoport kompozit szerkezetű elektromos buszával utazhattak.

„A tapasztalat azt mutatja, hogy a manapság amúgy is hiányszakmának számító mérnöki terület iránt a lányok kevésbé érdeklődnek. Célunk, hogy alkalmat teremtsünk a mérnöki pálya korai megismertetésére, ezzel nyomatékosítva azt, hogy ezen a területen nőként is lehet érvényesülni, karriert építeni” – nyilatkozta Mészáros Csaba, az evopro csoport elnök-tulajdonosa. A Lányok Napja mozgalmat a vállalat kiváló lehetőségnek érzi és a jövőben is támogatni kívánja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…