2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Miskolcot kiemelten veszélyeztetett településsé nyilvánította a rendőrség

Miközben a Fidesz továbbra is javuló közbiztonságról beszél, a rendőrség 2013-ban kiemelten veszélyeztetett településsé nyilvánította Miskolcot a városban uralkodó negatív bűnügyi folyamatok miatt, hangzott el a Jobbik hétfői tájékoztatóján. Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője felidézte a Fidesz frakcióvezetője, Kiss János szavait, aki a kormánypárt pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz jelentős sikereket ért el a bűnözés elleni küzdelemben, a Jobbik pedig csak irigykedik, amikor kritikát fogalmaz meg a városvezetésről. Ezzel szemben a valóság az – tett hozzá Jakab Péter -, hogy Miskolcon nem rendteremtés folyik, hanem a rendetlenség konzerválása. Hangsúlyozta: azok után, hogy 2012-ben 40 százalékkal nőtt a bűnözés Miskolcon, 2013-ban eljutottunk oda, hogy a rendőrség kiemelten veszélyeztetett településsé nyilvánította a várost, tekintve, hogy a bűnügyi fertőzöttség messze meghaladja a megyei átlagot, többek között Ózdét is.

Ezekre a „sikerekre” a Jobbik soha nem fog irigykedni, üzent a politikus a Fidesz frakcióvezetőjének, akinek azt ajánlotta, nézzen kicsit magába, amikor megpróbálja félrevezetni a lakosságot. A miskolciak látják, hova vezet az a fideszes „rendteremtés”, amely 20 ezerről 50 ezer forintra emelte a szabálysértési értékhatárt, amely lakcímkártyával, segélyekkel és felzárkóztató programokkal csalogatja Miskolcra a mélyigénytelen embereket, vagy amely négy éve halogatja a fészekrakók kilakoltatását.

A politikus értetlenségének adott hangot amiatt is, hogy miközben évek óta mindig májusban tárgyalja Miskolc közgyűlése a rendőrségi beszámolót, a soron következő testületi ülés napirendi pontjai között nem szerepel a város közbiztonságának áttekintése. Jakab Péter a helyzet súlyosságágra tekintettel felszólította a városvezetést, sürgősségi előterjesztésként tárják a miskolciak elé a rendőrkapitányi évértékelést akkor is, ha az nincs összhangban a pintéri kijelentéssel, miszerint Magyarországon rend van.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…