2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • „Jól ismert”, de magára hagyott borsodi falut támogatott a Boldogság Manó

„Jól ismert”, de magára hagyott borsodi falut támogatott a Boldogság Manó

A halmozottan hátrányos helyzetű Csenyéte falu lakóit ajándékozta meg 2020. végén a Karácsonyi Boldogság Manó nevű jótékonysági akcióval a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány.

Az alapítvány önkéntesei több, mint 3.000 játékot gyűjtöttek abból a célból, hogy olyan gyerekeknek juttassák el, akiknek nem csak a karácsonyi ajándék álom, hanem még a mindennapi eledelük sem biztosított.

Az összegyűjtött játékokból és tartós élelmiszerből jutott ennek a kicsiny borsodi falunak is. Így sikerült mosolyt varázsolni a csenyétei gyerekek arcára.

A település polgármestere, Kiss István igencsak meglepődött, amikor az Alapítványtól felhívták telefonon, hogy az ő faluját is támogatja idén az Alapítvány. Mint mondta, nem gondolta, hogy valakinek fontosak azok a halmozottan hátrányos helyzetű emberek, családok, akikért mi felelősséget vállaltunk.

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány vezetője szerint „A koronavírus probléma ezen időszakában még inkább szükség van az elesettek támogatására, hiszen a társadalom figyelmét más gondok kötik le. Az alapítványnál nem gondoljuk, hogy egy-egy ilyen akció elegendő. Nem becsüljük azonban le annak értékét, amit ezzel üzenhetünk a rászorulóknak. Ez pedig az, hogy «Fontosak vagytok és nem csak gondolunk rátok!»”

„Tudunk róla, hogy milyen drámai, mások szerint felháborító események történtek januárban Csenyétén, s hogy ez mennyire megosztotta az erről véleményt alkotókat. Akármi is történt, azt valamilyen módon a szegénység is indukálta. Amit mi tehetünk, az az, hogy gyűjtünk és adományozunk szegényeknek, különösen pedig gyerekeknek, mert nincs gyerek, aki hibáztatható lenne azért a helyzetért, amibe született. Mindemellett mi, felnőttek felelősek vagyunk azért, hogy gyerekeknek és más felnőtteknek egyaránt megmutassuk, mégpedig saját példánkon, hozzáállásunkon keresztül, hogy összefogással, figyelemmel, törődéssel és barátságossággal lehet igazán célokat elérni, örömet okozni és harmóniában élni – követve azt az elvet, miszerint: «Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled.»”

Mivel az alapítvány egyben Az Út a Boldogsághoz nemzetközi kampány magyarországi képviselője is, ezért nem meglepő, hogy a játékok és tartós élelmiszerek mellett minden család csomagja tartalmazott egy Az Út a Boldogsághoz könyvecskét, amelyet a benne szereplő általános és egyszerű életvezetési javaslatok használatával bárki sikerrel használhat saját és hozzátartozói, valamint közössége életének jobbítására.

Az akcióban oroszlánrészt vállaló Józsa Zsuzsanna és Kovácsné Pécsi Melinda önkéntesek kiemelték, hogy még idén további hátrányos helyzetű falut, közösségeket lepnek meg adományaikkal. Novák Antónia felhívta a figyelmet arra, hogy mindez nem jöhetett volna létre annak a sok lelkes adományozónak a hozzájárulása nélkül, akik játékokkal és tartós élelmiszerrel járultak hozzá ehhez az önzetlen akcióhoz 2020. Karácsonyához közeledve.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek