2021. 07. 28. szerda

Szabolcs
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Így válassz zuhanykabint!

A többség úgy gondolja, hogy nem igényel különös figyelmet a megfelelő zuhanykabin kiválasztása. Úgy vélik, hogy bármelyik választható, hiszen nincs jelentős különbség köztük. Nos, a választékkal szemben állva mindenki rájön, hogy ez nincs így. Különféle formák, funkciók és kialakítások nehezítik meg a döntést.

Cikkünkben részletesen ismertetjük azokat a szempontokat, melyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a zuhanykabin kiválasztásakor. Következzenek a vásárláshoz elengedhetetlen alapvető szempontok.

Szögletes vagy íves kialakítású zuhanykabin

Mindenekelőtt le kell mérni a rendelkezésre álló helyet és a méretek pontos ismeretével kezdeni a válogatást, hiszen így szűkíthető a kör. A méret mellett azt is meg kell nézni, hogy milyen irányba nyitható kényelmesen az ajtó. Ha nem nyitható anélkül, hogy bútorba vagy mosdóba ütközne, akkor érdemes a tolóajtóval ellátott változatok közül választani.

Ezt követően a zuhanykabin formáját érdemes meghatározni. Ma már kaphatóak többek között szögletes és íves kivitelben is zuhanykabinok. Utóbbi kiváló választás a kisebb alapterületű fürdőszobákba, hiszen az íves kialakításnak köszönhetően kisebb helyet foglal el. Az üveg esetében érdemes arra ügyelni, hogy vízlepergető bevonattal ellátott, edzett üveg legyen, melynek köszönhetően elkerülhető a vízkőfoltok és a lerakódások megjelenése. Így könnyebb a felület tisztán tartása.

A kényelem mellett a minőség is fontos a választás során

A méretnél, a formánál és az üveg minőségénél még nem ér véget a szempontok sora. Érdemes átgondolni, hogy milyen extra funkciók szükségesek, és ez alapján megválasztani a zuhanyfejet és a fúvókákat. Kisgyerekes családok esetében arra is ügyelni kell, hogy állítható legyen a zuhanyfej magassága.

A kényelem mellett a minőség is fontos. Szóval mindenképpen olyan gyártó termékét érdemes választani, mely kizárólag prémiumminőségű anyagokat használ és megbízható technológiát alkalmaz a gyártás során. Ilyen például a népszerű Aquatek, melynek zuhanykabin-kínálata megtalálható a Zuhanykabin.hu oldalán.

Nem érdemes a zuhanykabinon spórolni

Az olcsó vétel jelentős plusz költségeket eredményezhet a későbbiekben. A silány minőségű zuhanykabinok hamar tönkremennek és cserére szorulnak. Azonban a csere nemcsak a tönkrement zuhanykabin jobb minőségű, tartós változatra cserélését jelenti.

Vagyis nemcsak az új zuhanykabin árával kell számolni, hanem egyéb költségekkel is. Plusz költségként megjelenik például a csere során a bontás díja, illetve a szakember munkadíja. Ráadásul a zuhanykabin cseréje időigényes folyamat, amit szintén számításba kell venni. Szóval nem érdemes a zuhanykabinon spórolni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum