2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Így válassz zuhanykabint!

A többség úgy gondolja, hogy nem igényel különös figyelmet a megfelelő zuhanykabin kiválasztása. Úgy vélik, hogy bármelyik választható, hiszen nincs jelentős különbség köztük. Nos, a választékkal szemben állva mindenki rájön, hogy ez nincs így. Különféle formák, funkciók és kialakítások nehezítik meg a döntést.

Cikkünkben részletesen ismertetjük azokat a szempontokat, melyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a zuhanykabin kiválasztásakor. Következzenek a vásárláshoz elengedhetetlen alapvető szempontok.

Szögletes vagy íves kialakítású zuhanykabin

Mindenekelőtt le kell mérni a rendelkezésre álló helyet és a méretek pontos ismeretével kezdeni a válogatást, hiszen így szűkíthető a kör. A méret mellett azt is meg kell nézni, hogy milyen irányba nyitható kényelmesen az ajtó. Ha nem nyitható anélkül, hogy bútorba vagy mosdóba ütközne, akkor érdemes a tolóajtóval ellátott változatok közül választani.

Ezt követően a zuhanykabin formáját érdemes meghatározni. Ma már kaphatóak többek között szögletes és íves kivitelben is zuhanykabinok. Utóbbi kiváló választás a kisebb alapterületű fürdőszobákba, hiszen az íves kialakításnak köszönhetően kisebb helyet foglal el. Az üveg esetében érdemes arra ügyelni, hogy vízlepergető bevonattal ellátott, edzett üveg legyen, melynek köszönhetően elkerülhető a vízkőfoltok és a lerakódások megjelenése. Így könnyebb a felület tisztán tartása.

A kényelem mellett a minőség is fontos a választás során

A méretnél, a formánál és az üveg minőségénél még nem ér véget a szempontok sora. Érdemes átgondolni, hogy milyen extra funkciók szükségesek, és ez alapján megválasztani a zuhanyfejet és a fúvókákat. Kisgyerekes családok esetében arra is ügyelni kell, hogy állítható legyen a zuhanyfej magassága.

A kényelem mellett a minőség is fontos. Szóval mindenképpen olyan gyártó termékét érdemes választani, mely kizárólag prémiumminőségű anyagokat használ és megbízható technológiát alkalmaz a gyártás során. Ilyen például a népszerű Aquatek, melynek zuhanykabin-kínálata megtalálható a Zuhanykabin.hu oldalán.

Nem érdemes a zuhanykabinon spórolni

Az olcsó vétel jelentős plusz költségeket eredményezhet a későbbiekben. A silány minőségű zuhanykabinok hamar tönkremennek és cserére szorulnak. Azonban a csere nemcsak a tönkrement zuhanykabin jobb minőségű, tartós változatra cserélését jelenti.

Vagyis nemcsak az új zuhanykabin árával kell számolni, hanem egyéb költségekkel is. Plusz költségként megjelenik például a csere során a bontás díja, illetve a szakember munkadíja. Ráadásul a zuhanykabin cseréje időigényes folyamat, amit szintén számításba kell venni. Szóval nem érdemes a zuhanykabinon spórolni./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek