2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF

Ne engedjenek kőolaj- vagy földgázkútfúrást az Őrségi Nemzeti Park területén!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja tiltakozik az ellen, hogy a MOL Őrség Szénhidrogén Koncessziós Kft. szénhidrogénkutatás céljából kútfúrási engedélyt kapjon az Őrségi Nemzeti Park területén, Őriszentpéter belterületétől alig 400 méterre.

A cég 2021. január 19-én fordult engedélyezési kérelemmel a Vas megyei Kormányhivatalhoz. A tervet élénk lakossági tiltakozás fogadta, a tiltakozó petíciót már közel kétezren írták alá.

Az Őrség kedvelt kiránduló- és pihenőhely, apró panziókkal és vendégházakkal. Az Őrségi Nemzeti Park teljes területe Natura 2000 besorolású, fokozottan védett, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési- és különleges madárvédelmi területeket magába foglaló tájegység – ritka és védett növényfajokkal, gazdag lepke- és szitakötő állománnyal.


A petíció aláírói szerint a kútfúrás és a kitermelés súlyosan veszélyeztetné az ott élők és az oda látogatók nyugalmát, a tájképet, a természeti környezetet, a védett élővilágot és ellehetetlenítene a járvány miatt amúgy is rossz helyzetben lévő vendégházakat.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan minden olyan törekvés, amely a természeti környezet újabb pusztításával és szennyezésével járna.

A zöld párt felszólítja a kormányt, hogy vegye komolyan a „zöldítésre” vonatkozó saját elképzeléseit és ne támogassa, hogy a kormányhivatalok – bármire való hivatkozással – engedélyt adjanak a fúrási tervre, ezzel az éghajlatváltozás gyorsítására és a természetpusztításra, benne a biológiai sokféleség csökkentésére!


Schmuck Erzsébet,

az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke,

az LMP társelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum