2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF

Ketten vesztették életüket lakástűzben Borsod megyében

Kigyulladt egy hétvégi ház hétfőn, késő éjszaka Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sátoraljaújhely külterületén. A harminckét négyzetméteres, életvitelszerűen lakott épület teljes terjedelmében égett. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan lakójának sikerült kijutnia a házból, azonban életét vesztette. Az egyik helyiségből a tűzoltók egy gázpalackot kihoztak, további két gázpalack maradványait pedig megtalálták az épületben.

Szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Garadnán, a Fő úton egy családi ház szobája és tetőszerkezete gyulladt ki kedden hajnalban. Az encsi és a gönci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a ház egyik lakója még ki tudott jutni az épületből, a másikra azonban a tűzoltók találtak rá a tűzzel érintett helyiségben, rajta már nem lehetett segíteni.

Mindkét esetben vizsgálják a tűz keletkezésének az okát és körülményeit.

A téli hónapokban kiemelten figyeljünk idős vagy egyedül élő hozzátartozóinkra, illetve a környezetünkben élőkre, otthonunkat pedig füstérzékelővel tegyük biztonságosabbá. A készülék a tűz kialakulásakor jelez, így esély van a lángokat megfékezni, ezzel emberi életet és anyagi javakat megmenteni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…