2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Ezekre figyelj költözéskor, hogy elkerüld a tipikus hibákat!

Ezekre figyelj költözéskor, hogy elkerüld a tipikus hibákat!

A költözés folyamata nem csupán a csomagolásról és a dobozok átszállításáról szól, hanem ennél jóval komplexebb a művelet. Éppen ezért nem árt csokorba szedni a teendőket, hogy biztosan mindent elintézz, mire sor kerül az átcuccolásra.

Írj teendő-listát!

Mielőtt elkezdenéd stresszelni magad a költözés miatti teendőkkel, ülj le az asztalhoz, vegyél magadhoz egy csésze teát, egy papírlapot és egy tollat. Majd kezdj el azon gondolkozni, hogy mi az, amit meg kell tenni, mielőtt sor kerülne a költözésre. Mindent, ami eszedbe jut, írd fel a papírra, ne bízz abban, hogy majd az egyre feszültebbé váló napokban emlékezni fogsz rájuk!

A listán szerepeljenek olyan tételek, melyek a holmi átszállításával kapcsolatosak, valamint a régi és az új lakóhely hivatalos ügyintézési feladatait szintén jegyezd fel. Például fontos felírni a villany-, a víz- és a gázóra állását, hogy erről ne feledkezz meg az utolsó napon.

Továbbá a listán nem csak konkrét tételek szerepelhetnek, hanem kérdések is, melyeket még át kell gondolni, vagy átbeszélni a család többi tagjával. Ilyen kérdés lehet, hogy barátokat hívj segíteni, vagy bízd a munkát költöztető cégre?

Vélhetően nagyon sok minden eszedbe fog jutni már a lista írásakor is, de valószínűleg a következő napokban még be fognak ugrani olyan dolgok, melyeknek szintén a listán a helyük. Ezeket mindig jegyezd fel.

Csomagolás előtt szelektálj!

Ha megdöbbenve látod, hogy az évek során mennyi kacatot sikerült felhalmozni, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha elkezded szétválogatni a holmijaidat. Javasolt három nagy csoportra bontani a tárgyakat: az első csoportba tedd azokat, amiket viszel magaddal, a második csoportba mehetnek azok, amik eladhatóak vagy elajándékozhatóak, a harmadik csoportot pedig a kukába való dolgok alkossák.

Ezzel a módszerrel nem egyszerűen a költöztetni való dolgok mennyiségét csökkented, hanem a felmerülő költségek szintén hatékonyan redukálhatóak, ha tényleg csak a legszükségesebb dolgokat kell átmozgatni egyik helyről a másikra.

Szerezz be megfelelő csomagolóanyagokat!

Dobozokat akár a sarki kisboltból is be lehet szerezni, de persze nem mindegy, hogy milyeneket. A költözéshez leginkább a kisebb és közepes méretű dobozok felelnek meg, azokból is a strapabíró, sérülésmentes darabok.

A dobozokon kívül szükség lesz még puha csomagolópapírra és festékmentes újságpapírra, ragasztószalagra, valamint a feliratozáshoz filcre is.

Körültekintően válassz költöztető céget!

Egy költöztető cég megbízásával jelentősen csökkenthető a stresszes munkafolyamatok nagy része, persze csak akkor, ha megbízható csapatot választasz. Ezért megbízás előtt mindig ellenőrizd az adott cég referenciáit, valamint a közösségi oldalakon a véleményeket is érdemes figyelembe venni.

Ha szeretnél biztosra menni, bízd meg a Visszuk.hu profi csapatát, akik segítségével a költözés stresszmentesen lebonyolítható!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek