2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Esélyegyenlőségi nap – általános iskolás gyermekek számára

Esélyegyenlőségi nap – általános iskolás gyermekek számára

2010. július 28-án Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezte meg a nyári szünetüket töltő általános iskolás gyermekek számára az Esélyegyenlőségi napot. A program célja – mint azt Rézműves Gabriella, Miskolc MJV Önkormányzatának esélyegyenlőségi szaktanácsadója elmondta – a fiatalok figyelmének felhívása az esélyegyenlőség és az akadálymentesítés fontosságára, hogy a személyesen átélt megtapasztalás után mélyebb elfogadás és toleránsabb hozzáállás alakulhasson ki.

A programon résztvevő gyermekek játékos formában nyerhettek betekintést a fogyatékossággal élő személyek mindennapjaiba, melyben segítségükre volt Orosz Éva, az Esélyek Háza esélyegyenlőségi referense, aki egy úgynevezett „esélyóra” foglalkozás keretén belül ismertette meg a gyermekekkel a siket- és nagyothallók által használt jelnyelvi ABC-t, társítva néhány a mindennapi kommunikációban használatos kifejezéssel.

Az esélyegyenlőségi napon lehetőség nyílt továbbá a látássérültek által használatos eszközökkel, játékokkal történő megismerkedésre is, így a gyerekek bekötött szemmel amőbázhattak – a tapintásukra hagyatkozva, játszhattak a Hörmemory hallásutáni memória játékkal, és fehér bot segítségével végigmehettek egy rögtönzött akadálypályán is. Az esélyegyenlőségi nap délutánján Vahály László érkezett a Mozgássérültek és Barátaik Egyesületétől, akit a gyerekek nagy érdeklődéssel fogadtak, és gyermeki őszinteséggel kérdezték 1,30 m-es magasságáról.

A nap zárásaként megérkeztek az Észak-Magyarországi Látás rehabilitációs Központ munkatársai is segítő kutyák társaságában felejthetetlen pillanatokat szerezve a gyermekeknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…