2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF

Élet a belvárosban

Ha egy sima vasárnap délidőben végig sétálunk Miskolc belvárosában, jó, ha egy-két emberrel találkozunk. No nem így volt ez ma, hömpölygött az embertömeg, csodálatosan sütött a nap, nem csupán vásár volt, hanem „Szünnap Ünnep” a színházban, kiállítás egy-egy üres üzletben – sajnos van belőlük elég – , tánc a Hősök terén, nyitott üzletek.

 

Bár a kereskedők szerint több volt az érdeklődő, sétáló, mint a vásárló, de azért szívet melengető volt a kavalkád, s hogy élet volt a belvárosban. A színészek pihentek, a rendező „Krúdy Avason tanult receptje” szerint óriási kondérban halászlé alapot kevergetett, amelybe as sok-sok hal mellett zöldség, és babérlevél is volt, a múzeum igazgatója a Városház téren a miskolctapolcai Bencés Apátságot népszerűsítette, a főépítész régi képeslapokat válogatott.

Képeink azt bizonyítják, hogy a kosár, a mozsár, a Lenin szobor és mindenféle kütyü is kapható volt, s azt is, hogy az emberek jókedvűen nézelődtek, trécseltek, falatoztak, a Széchenyin.

OBE-OL

További képek a galériába: Galéria megnyitásához kattintson ide!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…