2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Dominion világbajnokság 2011

Október 22-én Essen-ben, 1000 euró fődíjjal először rendeztek világbajnokságot a Dominion nevű társasjáték kedvelőinek. A Gémklub – a Dominion magyarországi forgalmazója – szponzorálásával 2011. október 12-én a Játék napján (bővebben: www.jateknapja.com) került megrendezésre a hivatalos selejtezőverseny.

 

A bajnokság győztese elnyerte a jogot az első hivatalos Dominion Világbajnokságon való részvételre, melynek helyszíne a 2011.október 20-23. között megtartott Esseni Játékkiállítás volt.

A legjobb magyar Dominionos a 25 éves egyetemista, Geszler Döme lett, aki a Gémklub csapatával utazott a világbajnokságra. A Gémklub vállalta, hogy finanszírozza az esseni utazás költségeit és a szállást, valamint velük együtt vághat neki nap mint nap a kiállítási forgatagnak.

Döme a világbajnokságon 16 ország Dominion játékosával mérhette össze erejét, ahol hetedik lett a nemzetek legjobbjai között. A 4 fordulós kvalifikációt a 2. helyen zárta, az elődöntőben azonban egy jó kezdés után a német, illetve az osztrák versenyző megelőzte őt. A világbajnoki címért végül egy német, egy norvég és egy japán versenyző mérkőzött. 2011 Dominion világbajnoka a japán játékos lett, aki minden kört megnyert, igaz egyet holtversenyben. Döme elmondása szerint „…az elődöntőben 10 olyan Kingdom kártya volt, ami nagyban növelte a szerencsefaktort. A kiállítás jó volt, nagyon jól éreztem magam és sikerült kipróbálnom néhány nagyon jó, új játékot is.

 

 

Geszler Döme játék közben

 

Hangulatkép az esseni játékkiállításról

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek