2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Álomesküvő Monacoban

Monaco hercege, II. Albert és kedvese Charlene Wittstock,  dél-afrikai úszónő 2011. július 1-én a monacói palota tróntermében mondta ki az első igent egy polgári esküvő keretében.

 

Találkozás

A négy nyelven tökéletesen beszélő – francia, spanyol, angol, olasz – II. Albert herceg 2000 évben találkozott először menyasszonyával, a Monacoban egy úszógálán részt vevő dél-afrikai úszóbajnoknővel, Charlene Wittstockkal.

A 33 éves hölgy nagyon kitartó volt: négy évet élt Monacóban arra várva, hogy a herceg végre döntésre jusson, elveszi-e feleségül – írja a New York Times. Négy éve a herceg kedvese és a herceg már tavaly eljegyezte.  Nem volt semmilyen hivatalos státusza, végzettsége, sőt francia tudása is hagy némi kivánnivalót. Középosztálybeli családból származik. Wittstock kisaszony elismeri, hogy nehezen illeszkedik be a monacoi társadalmi életbe, mert „nem mindíg értik dél-afrikai hozzállásomat, vagy humoromat”.

Az uralkodó család protokollját is tanulmányozta: bár tudja, hogy szép nagy kalapban hogyan illik beülni a gépkocsiba. Látható volt egy alkalommal, hogy a kalapot sikkesen a fején hagyta, megfogta, nehogy lebillenjen és a hátsó jobboldali ülésen foglalt helyet.

Időközben egy pletyka kapott szárnyra, mely szerint Albert herceg menyasszonya Charlene Wittstock el akart szökni a mennyegző elől. Állítólag néhány nappal az esküvő előtt, a Nizzai repülőtéren jegyet váltott és az egyik éjjel meg akart lépni Monacoból Dél-Afrikába. Ez csak egy rosszindulatú pletyka volt.  Wittstock kisasszonynak tudomása volt arról már előzőleg is, hogy a herceg magánélete nem volt felhőtlen, hiszen két házasságon kívüli gyermeke is van, az egyik egy stewardesstől, a másik egy pincérnőtől. Nyilván megbékélt Wittstock kisasszony a helyzettel, mert az esküvő július 1-én elkezdődött, és a menyasszony jelen volt!

 

Polgári és egyházi esküvő

A polgári esküvőt július 1-én, egy nappal az egyházi szertartás előtt, szűk körben, a hercegi palota tróntermében tartották. A párt Philippe Narmino, a monacoi államtanács elnöke adta össze, a szabályok szerint ő a hercegi családért felelős anyakönyvvezető.

Némi meglepetést jelentett az egyházi esküvő alkalmából az, hogy július 2-án a pár nem egy kápolnában mondta  ki az igent. Bernard Barsi, Monaco érseke adta össze a párt a hercegi palota díszudvarában. Ez egyébként az 52 éves herceg külön kérése volt, hiszen nem akart abban a kápolnában esküdni, ahol egykoron szülei, Rainier herceg és Grace Kelly amerikai színésznő házasodtak össze. A Szent Miklós-katedrális pedig túl kicsi lett volna a vendégek számára.

Milyen volt a menyasszonyi ruha? Nagyon látványos és gyönyörű volt.

A legendás olasz tervező, Giorgio Armani tervezte a hófehér ruhát. A hercegi pár környezettudatos, ezért az esküvőn sem limuzinnal szállították őket, hanem egy vadonatúj Lexus + LS hybriddel.

Vámos Lászlóné-Katalin

 

Forrás:protokoll-info.hu

Fotó forrás: AFP/Valery

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…