2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

A tantrikus szexről dióhéjban

Hallottad már a fogalmat, de nem tudod, hogy mit is takar? A szex úgy az élvezetes, ahogy van, nem kell belemagyarázni dolgokat? Olvasd el a cikkünket, és hidd el, máshogy fogod látni a tantraszexhez kapcsolódó információkat!

Mi az a tantra?

Első lépésként tisztáznunk kell, hogy mit is jelent a tantra. A tantra egy vallásfilozófiai irányzat, ami a hinduizmuson alapszik, de kivált belőle. Indiában alakult ki az időszámításunk utáni 1000. évben. A tantra elsődlegesen nem a szexualitással foglalkozik, de persze tökéletesen el sem választható tőle. Ahogy a Káma Szútra sem csak pózok egyvelege, úgy a tantraszex sem csak egy különleges hóbort, amit azoknak találtak ki, akik unják a hagyományos módokat. Ezt az elképzelést csak később fogalmazták meg, ami így épült be a köztudatba, ám mégsem egészen helytálló.

A tantrikus gyakorlatoknak alapjában véve semmi közük a szexhez, hiszen inkább a belső harmóniához és a kapcsolódáshoz használták. Mivel pedig a szex is egy hasonló misztérium, ezért előszeretettel alkalmazták a gyakorlatokat az együttlét során is. Tehát a tantrikus szex erőteljesen az egymáshoz való kapcsolódást szolgálja és azt, hogy felszabadítsuk azt a szexuális energiát, amiről nem is képzeljük, hogy bennünk lapul.

Túlmisztifikált együttlét

A tantrikus szex nem egy kitekert és lehetetlen pózokból álló valami, hanem a gyakorlatok alkalmazása, ami arra szolgál, hogy teljesebben át tudjuk élni a nemi aktust (is).

Maguk a gyakorlatok nem igazán bonyolultak, és az extra erőnlét és hajlékonyság helyett egy csendes, meghitt környezet az, ami elengedhetetlen hozzá. A tantrikus szexhez mindenképp szükséges, hogy lelassuljunk, és tökéletesen csak magunkra és egymásra koncentráljunk. Ez nem működik csak úgy, egy egyéjszakás kaland során, hiszen kell, hogy ismerjük magunkat és a partnerünket is annyira, hogy tudjuk, hogy mi az, amivel igazán örömet tudunk szerezni. A tantraszex lényege, hogy maximálisan megéljük a pillanatot és az együttlétet. Ahhoz pedig, hogy ez sikerüljön, elengedhetetlen a megfelelő intimitás és elmélyülés.

A tantra inspirál és új távlatokat nyit meg, aminek köszönhetően a tantraszex változatos és érdekes élményt nyújt. Az aktus szerves része a csakrák megnyitása, amihez a különböző gyakorlatok révén juthatunk hozzá.

Mivel ez az együttlét a kapcsolódásról szól, így nagyon fontos a bizalom és a harmónia, így főleg azoknak ajánlott a tantraszex, akik ezeket szeretnék elérni. A leghatékonyabban az ebben jártas emberektől tájékozódhatunk, de fontos, hogy mindig alaposan nézzünk utána a gyakorlatoknak, a forrásnak, úgy nem fogunk csalódni. Így a legjobb, ha mindig kritikusan szemléljük a kapott információt, és jól átgondoljuk azok alkalmazását. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek