2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Olasz tésztaételek, amelyek biztosan elnyerik a vendégek ízlését

Az olasz ételek hazánkban is népszerűek, hiszen elkészítésük nem igényel sok időt, és minden vendég számára ízletes fogásokat lehet tálalni. Következzen 2 hagyományos olasz étel, amely garantáltan sikert arat az éttermek legínyencebb vendégeinek körében is!

Tortellini – igazi gasztronómiai különlegesség ünnepnapokra is

Az egyik legnépszerűbb tésztaétel a bolognai tortellini in brodo, amely egy hússal töltött tésztaféleség. Az ételt húslevessel szolgálják, és az igazán ínyencek Parmigiano Reggiano sajttal is fokozhatják ennek a gasztronómiai különlegességnek az ízét. A hivatalos recept szerint a tésztát tojásból és lisztből szükséges elkészíteni, a tölteléket pedig sertéshúsból, prosciuttoból, illetve szerecsendióból.

A húsleves kiválóan párosul a töltelékkel, azonban az elkészítése időigényes feladat lehet. Manapság a frissen készített tortellinit egyszerűen egy tál húslevessel szokták fogyasztani az éttermek vendégei. Azonban vannak, akik a nehezebb, krémesebb mártásokat helyezik előtérbe, de természetesen mindenki az egyedi igényei alapján választhat a vendéglátóhelyeken.

A tortellini kiváló választás lehet az ünnepnapokra, amikor a vendégek a különlegesebb ételeket szokták keresni. Ha Ön is olyan alapanyagokat szeretne vendégei számára biztosítani, amelyek a legmagasabb szintű gasztronómiában is megállják a helyüket, tekintse meg a Matusz-Vad Webáruházban kapható tésztákat!

Spagetti – hagyományos olasz étel, amely néhány összetevőből is elkészíthető

Ha tradicionális olasz ételekről van szó, elsőre természetesen mindenkinek a spagetti jut eszébe. A spagetti népszerűsége nem véletlen, hiszen nagyon kevés alapanyag is elegendő az elkészítéséhez. Évszázadokkal ezelőtt az olasz földművesek fejlesztették tökéletesre a spagetti recepteket, hiszen az étel egyszerűen és gyorsan elkészíthető volt a munkavégzések közben is.

Az étel elkészítéséhez elegendő egy kis spagetti tészta, fokhagyma és olaj, illetve a kellemes ízt adó vörös chili paprika. Az olaszok peperoncino rosso vagy diavolillo (kis ördög) néven emlegetik a paprikát, amelynek segítségével pikáns ízt adnak a spagettinek. A spagettit és a fokhagymát olívaolajban pirított apró chilivel érdemes összekeverni, majd megvárni, míg az alapanyagok kellően összeállnak.

A spagettit ízlés szerint különböző sajtokkal is célszerű ízesíteni, hogy még nagyobb gasztronómiai élményben részesüljenek a vendégek. A Parmigiana Reggiano az egyik legnépszerűbb sajt, amelyet a spagettihez szoktak használni, de érdemes kiemelni a Grana Padanot is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum