2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Karrierépítés befektetési területen

Ha karrierre vágysz, mint befektető, vagy csak érdeklődsz a téma iránt, neked szól cikkünk, amelyben összeszedtük, hogy milyen karrierlehetőségek adottak a területen, és hogyan lehet az élvonalba kerülni.

Karrierlehetőségek

A befektetési területek sok lehetőséget hordoznak magukban, így különböző karriercélok is elképzelhetőek. Alapvetően négy szakmát lehet elkülöníteni az ágazaton belül, ezekre lehet tekinteni úgy, amikkel karriert is el lehet érni.

A befektetési tanácsadó vagy privátbankár segít az ügyfeleknek eligazodni a különböző befektetési lehetőségek között. Ennek megfelelően nemcsak a befektetési piacokhoz kell értenie, hanem az emberek nyelvén is. Keresete akár bruttó 1 millió forint is lehet.

A befektetési elemzők már kevéssé foglalkoznak emberekkel, feladatuk első sorban a piaci trendek követése és információk gyűjtése. Bruttó keresetük 650.000 Ft körül lehet.

Gazdasági újságíróként is lehet helyezkedni, amennyiben valaki szívesen ír a gazdasági hírekről és aktualitásokról közérthetően. Nagyjából bruttó 500.000 Ft-nyi fizetéssel lehet számolni.

A portfólió menedzser hatáskörébe tartozik a befektetési alapról való döntés, ehhez szükséges a precizitás és az Excel kiváló ismerete, amit akár bruttó 1 millió forinttal honorálnak.

Tanterv a célok eléréséhez

Ahhoz, hogy valaki a legjobb legyen a saját szakmájában, fontos, hogy tisztában legyen a szakterülete minden részletével. Ehhez a folyamatos tanulás elengedhetetlen, amihez célszerű tantervet készíteni, hogy szem előtt tarthassuk célunkat.

Szendrei Ádám weboldalán részletesen is olvashatunk a befektetésekről, kezdőknek érdemes itt kezdeni a tájékozódást.

Szakmai továbbképzés

Az előbbiekkel összefüggésben a szakmai továbbképzés és fejlesztés mindenképpen szükséges, ma már számos lehetőségünk van különböző, a befektetési területeket érintő képzéseken részt venni, többek között a Bankárképzőnél, ahol elemzői, de tanácsadói tanfolyamok is elérhetők.

Szükséges készségek

Vannak bizonyos készségek, amiket jó, ha birtoklunk, amennyiben a befektetési szférában szeretnénk dolgozni. A legfontosabbak az idő- és projektmenedzsment, a kommunikáció és az empátia, de a megoldás fókuszú gondolkodásmódról se feledkezzünk meg. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek