2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A meghitt otthon védelmében

Munkából hazaérve, vagy vasárnapi reggeli kávénkat kortyolgatva semmire sem vágyunk jobban, mint hogy végre megszabaduljunk a hétköznapok súlyától, gondjaitól. Az otthon az a hely, ahol önmagunk lehetünk, ahol gátlások nélkül létezhetünk, a saját szabályaink és elvárásaink szerint.

Ebbe beletartozik az is, hogy biztonságban érezzük magunkat az idegen pillantásoktól, de az is, hogy mi magunk se legyünk kénytelenek a szomszéd életét végigkövetni. Mindenki saját térre vágyik, de ezt nehéz elérni, ha lakásunkba bárki beláthat az utcáról, a szomszéd házból vagy a szemben lévő ablakból. Persze választhatjuk a redőny állandó használatát, és élhetünk mindig lefüggönyözött lakásban, de fény nélkül nem beszélhetünk otthonról.

Belátás kizárva

Ha a belátás, illetve kilátás ellen kíván védekezni, de esztétikus és fényáteresztő megoldást keres, akkor figyelmébe ajánljuk az öntapadós fóliát. Ablaküvegre, teraszajtóra is kiválóan alkalmazható, csak tiszta üvegfelület kell hozzá, és már el is kezdhetjük a tapétázást. Maga a munkafolyamat végtelenül egyszerű, semmiféle szaktudást nem igényel, így mesterembert sem kell hívnunk, ha fóliázni szeretnénk. Tehetjük az egész felületre, de vihetünk bele egy kis játékosságot is, például azzal, hogy különféle szélességű csíkokban tesszük fel a fóliát. A statikus fólia nem ragasztós, egyszerűen be kell spriccelni az üveget, majd feltenni a fóliát. Az illesztések sem látszanak, és mivel nem ragacsos, bármikor vissza is szedhetjük, és újra felrakhatjuk, ráadásul nem hagy nyomot.

Felhasználási területek

Az egyszínű, tejüveg hatású fóliától a mintás darabokig sokféle stílusban találhatunk fóliát. Ráadásul nem csak az idegen, kéretlen tekintetek elől védhet, hanem használhatjuk fürdőszobában is. Ha szeretnénk, hogy a zuhanykabinba se lehessen belátni, ott is sikerrel alkalmazható az öntapadós fólia. Belátás ellen használhatunk tükörfóliát is, itt azonban arra ügyelnünk kell, hogy sötétedés után pont fordítva működik a fólia hatása. Míg mi egy tükröződő üvegfelületet látunk, addig kintről belátnak otthonunkba. Ilyenkor érdemes kiegészítő elemként redőnyt vagy függönyt használni. Természetesen a fóliát bútorok üvegajtóin és egyéb felületeken is használhatjuk, dekoratív, és ráadásul így nem lehet belátni a szekrényekbe.

Fóliázás

Akár belátás ellen, akár dekorációs vagy felújítási céllal használjuk az öntapadós tapétát, minden esetben praktikus, egyszerű és anyagilag is kedvező megoldást jelent. Rengeteg mintázat és szín közül választhatunk, és lehetőségünk van különféle termékcsomag mintákat is rendelnünk. A statikus fóliák különösen kedveltek, hiszen többször felrakhatók, illetve leszedhetők. Nyilván vannak, akik bátortalanabbak, és kételkednek abban, hogy a fóliázás valóban, saját kezűleg is elvégezhető. Ötleteket, pontos kivitelezési útmutatókat és tanácsokat, a webshop oldalán is találhatunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek