2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Gyűrű viselési tippek férfiaknak

Amikor egy férfi gyűrűt visel, az tekintélyt, erőt szimbolizál, hiszen már a régmúltban is egyet jelentett a hatalommal. Elég csupán a befolyásos személyek által viselt pecsétgyűrűk jellegzetességeire gondolnunk. Napjainkban pedig egyre bővül a férfiaknak szánt ékszerek köre. 

 

Elegáns gyűrűk férfiak számára

A legfeltűnőbb, és leghangsúlyosabb típus a pecsétgyűrű, mely a férfiasság és a hatalom jelképe. Ezek a változatok státuszszimbólumként terjedtek el, azonban valahová tartozás céljából is gyakran viselik.

Azoknak, akik a szolidabb gyűrűtípusokat preferálják, szintén bőven akad választék. A sikkes, elegáns daraboktól kezdve, a visszafogottabb, klasszikus modellekig rengeteg változat elérhető. A WEARING.hu férfi gyűrű kínálatában bőséges a paletta.

Beszerezhetünk milánói láncos gyűrűt, kereszt mintával ellátott ékszert is, arany és ezüst színben, igény szerint. Igen kelendőek az ezüst színű nemesacél gyűrűk, melyek valamilyen szimbólumot is tartalmaznak.

A milánói láncos igazán különleges ékszer, hiszen kényelmes és dekoratív. Elasztikus kivitelezése nagyon komfortossá teszi.

Egy lánc mintás ezüst férfi gyűrű bármilyen ruhaszetthez passzol, remek választás egyedi alkalmakra és szokványos hétköznapokon egyaránt. Amolyan jolly joker a férfi gyűrűk között. Elegáns öltöny mellé is tökéletes, és egy vagány farmer és ing kombinációhoz is remekül illeszkedik.

Viselési tudnivalók a férfi gyűrűk kapcsán

A gyűrűsujjon természetesen a jegy- vagy karikagyűrű foglal helyet. Az egyiptomiak szerint a szívet és a gyűrűsujjat közvetlenül összeköti egy ér, ez pedig megalapozta napjaink viselési szokásait, miszerint a jobb gyűrűsujj a karikagyűrű helye. A rómaiak ezt az ért Vena amoris-nak, vagyis a szerelem erének hívták.

A mutatóujjon korábban pecsétgyűrűt viseltek, manapság ez már inkább a kisujjra kerül. Nincs megkötés a hüvelykujj és a középső tekintetében, azokon is hordható ékszer tetszőlegesen.

Kézfejenként érdemes a 3 gyűrűnél megállni, persze ez kényelem és egyéni ízlés kérdése is. Egyes nézetek szerint a hüvelykujjon akkor helyénvaló a gyűrűviselés, ha két másik ujjon is megtalálható ékszer, ugyanazon a kézfejen.

Férfi gyűrűk és egyéb kiegészítők 

A gyűrű mellett más kiegészítők viselése esetén fontos kritérium, hogy az ékszerek harmonizáljanak, vagyis passzoljanak egymáshoz színben, stílusban.

Nem tévedhetünk nagyot, ha azonos anyagból készült kiegészítőket párosítunk. A hangsúlyosabb, feltűnő darabok mellé általában a visszafogottabb stílusú ajánlott. Egy sikkes gyűrű még elegánsabb megjelenést biztosít, melyet fokozhatunk egy prémium férfi karórával. Öltözék terén a fekete-fehér szettek bőséges lehetőséget teremtenek a markánsabb gyűrűk és a szolid ékszerek kapcsán is.

Rengeteg a választási opció férfiak számára, az ajánlásokon túl mégis az a legfontosabb, hogy mindenki megtalálja a saját egyéni stílusát. A kiegészítők révén jelentős mértékben befolyásolható az egész megjelenés, ezt érdemes kihasználni a mindennapokban is./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek