2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

4 tipp, hogy hatékonyabb legyen a téli bőrápolás

Mindjárt itt a tél, ezt pedig nemcsak a rövidülő nappalokon és a hőmérő higanyszálának lefelé kúszásán fogjuk észrevenni, hanem szó szerint érezzük majd a saját bőrünkön is; ilyenkor ugyanis sokkal szárazabb lehet, tehát több odafigyelésre van szüksége. 

 

Ezért érdemes változtatni egy kicsit a nyári rutinunkon, hogy testünk kültakaróját ne viselje meg túlságosan a hideg évszak. Nézzük is, hogy milyen lépéseket érdemes tennünk!

 

     1.Használjunk testápolót minden egyes nap!

 

A nyári hőségben a bőrünk “fulladozik” a zsíros, nehéz krémektől, de ebben az időszakban érdemes újra előszedni őket, hisz most szükség van az extra táplálásra. A Helia-D testápoló krémek között találhatóak könnyedebb, illetve testesebb állagú készítmények is, így aszerint választhatunk közülük, hogy mennyire száraz a bőrünk.

 

Ami fontos, hogy a kiválasztott kozmetikumot rendszeresen használjuk! Érdemes elkészíteni a flakont a fürdőszobába, hogy tusolás és törölközés után biztosan ne felejtsünk el krémezni. Kenjük be magunkat tetőtől talpig, és várjunk a felöltözéssel, amíg be nem szívódik a krém!

 

Mindez naponta nem igényel pár percnél több időt, mégis elejét vehetjük vele a feszülő, hámló, viszkető bőrnek, ami igen sok kellemetlenséget tud okozni.

 

    2.Fordítsunk kiemelt figyelmet a kiszáradásra hajlamos területekre!

 

A kéz- és lábfejek, a sarkak és a könyök bőre fokozottan hajlamos a kiszáradásra, így lehet, hogy ezeken a testtájakon nem lesz elég a sima testápoló, hanem intenzívebben tápláló krémekre lesz szükség.

 

Érdemes az említett a területekkel külön foglalkozni, és a mindennapi testápolózás mellett zsírosabb krémekkel is bekenni őket. Extra tipp: esténként krémezzük be a sarkainkat és a kezeinket jó vastagon, majd húzzunk éjszakára vékony pamutzoknit és -kesztyűt! Reggelre sokkal puhább és bársonyosabb lesz a bőrünk.

 

    3.Téliesítsük az arcápolási rutinunkat is!

 

Az arc bőre egyébként is igen érzékeny, a helyzeten viszont tovább ront az, hogy gyakorlatilag folyamatosan érintkezik a kinti hideg levegővel. Míg a testünk többi részét meleg ruhákba bugyoláljuk, az arcunk továbbra is ki van téve a fagyos levegőnek, szélnek, pornak.

 

Célszerű tehát a nyári, könnyed arckrémet ezekre a hónapokra lecserélni egy sűrűbb állagú készítményre, ami jobban hidratál. Testápolót viszont soha ne kenjünk az arcunkra, mert teljesen más az összetétele, maradjunk az arcra való kozmetikumok használatánál!

 

    4.Csökkentsük a hosszú, forró fürdőzések számát!

 

Amikor odakint csontig hatolóan hideg van, nincs is jobb, mint hazaérve venni egy jó forró zuhanyt vagy fürdőt, és addig időzni a vízben, amíg teljesen át nem melegszünk. Az élmény maga valóban csodálatos, ugyanakkor ne feledjük, hogy a bőrünknek sajnos nem teszünk jót vele.

 

A forró víz (főleg, ha kemény is), ugyanis nagyon kiszáríthatja, pláne akkor, ha sokáig érintkezik vele. Persze nem kell végleg búcsút venni a relaxáló fürdőzésektől, viszont a mindennapos tisztálkodás során zuhanyozzunk meleg, de nem forró vízzel, és a tusolás ne tartson a szükségesnél hosszabb ideig!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Törje meg az ördögi kört!
Szívelégtelenség és gyulladás a szervezetben  Amerikában 6,7 millió szívelégtelenséggel küzdő beteg él, de 2030-ra a becslések szerint váratóan 8,5 …

További cikkek