2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF

A díva szobra Budapesten áll majd

„Gábor Zsazsa kora legismertebb, legtündéribb színésznője volt, aki nemcsak hat nyelven beszélt, hanem  a világ vezető politikusaival, elnökeivel is jó viszonyt ápolt, mint azt itt az asztalán lévő levelezése is bizonyítja,” – mondta az Origó Filmstúdió ügyvezetője.

 

 

„Kicsit zavarban vagyok, soha nem tettem még ilyet, amit ma teszek. Mindenkinek hálás vagyok, aki segédkezett a szobor létrehozásában, abban, hogy ez a projekt megvalósuljon. Ne felejtsük el magát Magyarországot sem, ami mindig Gábor Zsazsa mögött állt. Számos alkalommal jártam itt az elmúlt években. Sokan megkerestek azzal, hogy látták Zsazsa filmjeit és emlékeznek rá. Többen kérdezték korábban, miért nincs egy Gábor Zsazsa Múzeum, vagy miért nincs egy szobor? Sokat gondolkoztam ezen, és úgy gondoltam, ha születne erről egy közös elképzelés, akkor én ezen dolgozni fogok. Hiszen Amerikában én felügyelem a Gábor Zsazsa alapítványt, oda folyik be minden olyan összeg, amiről most azt gondoltam: miért ne használnánk most fel erre a nemes célra is”
– mesélte a mai sajtótájékoztatón az ORIGO Filmstúdióban, Frédéric von Anhalt üzletember, aki Gábor Zsazsa utolsó /9./ férje volt, és 34 évet éltek együtt.


Az eseményen a művésznő emlékszobája előtt zajlott, ahol a legendás színésznő személyes tárgyai, levelezései, ruhái vannak kiállítva amelyek általában mindössze egyszer viselt. Minden relikvia amelyet itt őriznek eredeti, értékük több százmillió forint.

A szobrot Babusa János készíti el, s Budapesten a II. kerületben állítják fel, ahol a családnak korábban ékszerüzlete volt a kerületben, a színésznő leszármazottai a mai napig itt élnek Az alkotást még nem mutatták be a nagyközönségnek, majd csak Zsazsa születésnapján, február 6-án láthatja a nagyérdemű egy budapesti galériában.

A vendégek között Szikora Róbertet is láthattuk, s amint megtudtuk a közelmúltban elkészült egy musicalje a művésznőről, amely már csak arra vár, hogy valamelyik színház bemutassa.
A sajtótájékoztatón a Gábor Zsazsa Alapítvány létrehozását is bejelentették, amely a díva szellemi hagyatékát hivatott ápolni a jövőben.

-obe – ol-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…