2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Vadai Ágnes: Európai és magyar érdek, hogy Svédország és Finnország a NATO tagjai legyenek!

Vadai Ágnes: Európai és magyar érdek, hogy Svédország és Finnország a NATO tagjai legyenek!

Magyarország az utolsó uniós ország a NATO-ban, amely továbbra sem ratifikáltatta a parlamentjével Svédország és Finnország NATO csatlakozását, mert Orbán Viktor még ezekben az időkben, egy ilyen fontos, történelmi jelentőségű kérdésben is kicsinyes pávatáncba kezdett.

Vadai Ágnes ma vezérszónoklatban mondta el a Parlamentben, hogy a két északi ország csatlakozásának hátráltatása legfeljebb orosz érdeket szolgálhat, az európai és magyar érdekkel teljességgel ellentétes.

Vadai Ágnes ma azzal szembesítette a fideszes többséget az Országgyűlésben, hogy mi, magyarok legkésőbb 1956 óta tudjuk, hogy mit is jelent, ha egy ország nem számíthat szövetségesekre, amikor egy agresszor támadása alatt áll. ’56 népe tudja, hogy a NATO-tagságunk a biztonságunk garanciája, Ukrajna példája pedig élő egyenes adásban mutatja meg, hogy mivel kerülhetnénk szembe a NATO-tagság nélkül. Éppen a NATO erősítése szolgálná, hogy soha senki ne vehesse többé a bátorságot Európában és annak szomszédságában arra, hogy lerohanjon egy független országot.

Az Árnyékkormány teljes mellszélességgel támogatja Svédország és Finnország a NATO-csatlakozását, valamint kiállunk hazánk NATO-tagsága mellett, hiába akarja ezt az Orbán-kormány aláásni. Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy mi, magyarok békében és biztonságban élhessünk az Európai Unió és a NATO teljes jogú és büszke tagjaiként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek