2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szijjártó Péter: az emberek életének megmentése nem lehet politikai kérdés

Szijjártó Péter: az emberek életének megmentése nem lehet politikai kérdés

Kizárólag politikai oka van annak, hogy a koronavírus elleni orosz és kínai vakcinát még nem hagyták jóvá világszinten, pedig megfelelnek a hatékonysági és biztonsági követelményeknek – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter szerdán élő Facebook-bejelentkezésében.

Szijjártó Péter elmondta, Lyonba indul, ahová az Európai Unió soros francia elnöksége összehívta az uniós külügy- és egészségügyi minisztereket, hogy a koronavírus elleni világméretű küzdelemmel foglalkozzanak, különös tekintettel a fejlődő országok segítésére. Új vírusvariánsok addig tudnak kialakulni, amíg a világ több országában alacsony az átoltottsági szint – hangsúlyozta a miniszter, igazat adva az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatójának, aki szerint a vakcinagyártás csak kapacitási kérdés. Szijjártó Péter szerint a koronavírus elleni orosz és kínai vakcinák világszintű engedélyezése csak politikai okok miatt nem történt meg, pedig megfelelnek a hatékonysági és biztonsági követelményeknek. Az emberek életének megmentése nem lehet politikai kérdés – emelte ki a miniszter. Szijjártó Péter közölte, franciaországi látogatásának másik oka, hogy konzuli képviseletet nyitnak a városban. Franciaország e térségében ugyanis több mint 20 ezer magyar lakik, akik ezáltal hatékonyabban és kényelmesebben tudják majd intézni az ügyeiket – fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy Franciaország a kilencedik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak, a lyoni központtal rendelkező régió pedig – a párizsi régióval holtversenyben – a legfontosabb a gazdasági kapcsolatok szempontjából, mert számos, Magyarországon jelentős beruházással rendelkező, magas technológiai színvonalat képviselő cég bázisa van ott. A francia vállalatok magyar beruházásai pedig az elmúlt években fontos szerepet játszottak a magyar gazdaság növekedési pályájának fenntartásában – hangoztatta a miniszter. (MTI)

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…