2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Cyberbullying meg a Biztonságos Internet Napja Kazincbarcikán is

Cyberbullying meg a Biztonságos Internet Napja Kazincbarcikán is

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság iskolarendőrei, bűnmegelőzési előadói a Biztonságos Internet Napja alkalmából több előadást is tartottak iskolásoknak.

A rendőrségi szakemberek 2022. február 8-án többek között felhívták a figyelmet a média esetlegesen káros hatásaira, illetve a cyberbullying jelenségre, mely manapság a leggyakoribb bántalmazási forma a fiatalok körében. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium úgynevezett „ELLENSZER” osztálya erre az alkalomra egy figyelemfelhívó plakátot is készített.

 

Az internet névtelenségébe burkolódzva sokan úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek, besározhatják, megalázhatják a másikat. Az angol nevén cyberbullyingként is emlegetett jelenség legalább olyan veszélyes, mint annak offline verziója, nem egy esetben végződött már tragédiával az, hogy egy tanulóra online (is) rászálltak iskolatársai.

Az így szerzett sebek hosszú távú károkat eredményezhetnek a gyermekek személyiségfejlődésében. A következmények között lehet az önbizalomvesztés, alacsony önértékelés, ingerültség, folyamatos stressz, szorongás, dezorientáltság, teljesítménycsökkenés, a bizalmi kapcsolatok megromlása, elszigetelődés, önkárosító viselkedésformák (alkoholfogyasztás, dohányzás stb.), súlyos mentális, pszichés és pszichoszomatikus betegségek (étkezési zavarok, önbántalmazás, depresszió stb.) kialakulása, végső esetben pedig az öngyilkossági kísérlet is.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság szakemberei ezúton is kérik a szülőket – bármennyire is megbíznak gyermekükben – beszélgessenek velük rendszeresen az internetezésről és a rájuk leselkedő veszélyekről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …

További cikkek