2023. 01. 31. kedd

Marcella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Önkormányzati buszokkal szállították az embereket a Békemenetre

Önkormányzati buszokkal szállították az embereket a Békemenetre

Önkormányzati buszokkal szállították az embereket a Békemenetre – A DK a buszok bérleti szerződéseinek nyilvánosságra hozatalát követeli

Sajtóhírek szerint a Békemenetet szervező fideszes szervezet, a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-ára. Budapest a hétvégén tele volt olyan buszokkal, amit az elmúlt években közpénzből vettek, például fideszes önkormányzatok vagy közpénzzel kitömött futballklubok buszaival. A CÖF vagy fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, így kell számlával rendelkezniük a bérlésekről, vagy a buszokat az eredeti feladatuktól eltérően, törvénytelen módon használták fel.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit! Jogunk van tudni, mennyi közpénz ment el a kormányzati demonstrációra! Ha nem történt törvénytelenség, mert fizettek a bérlésért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, hiszen közpénzből működik maga a CÖF is. A DK szerint mindenkinek joga van tudni, hogy az országhatárokon is átívelő buszoztatás egyrészt törvényes volt-e, másrészt, ha az volt, akkor mennyi közpénz ment el erre!

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek