2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Mi Hazánk: Keményebb fellépést  a buszsofőröket bántalmazókkal szemben!

Mi Hazánk: Keményebb fellépést  a buszsofőröket bántalmazókkal szemben!

Az elmúlt hetekben több buszsofőrt is megtámadtak országszerte: Miskolcon, Törökbálinton, Napkoron és legutóbb Pécsen. Egyre gyakoribbak a közfeladatokat ellátó személyek elleni támadások, ezért a Mi Hazánk sokkal keményebb fellépést sürget az ilyen elkövetőkkel szemben.

Mi már évekkel ezelőtt felhívtuk a figyelmet a problémára és szigorúbb büntetést javasoltunk az elkövetőknek. Jelenleg ugyanis sok esetben csak felfüggesztett büntetést kapnak, aminek jól láthatóan nincs visszatartó ereje. Jól látszik az is, hogy az elmúlt 30 év amerikai típusú liberális társadalomépítése a jogok túlhangsúlyozásával és a kötelezettségek csökkentésével ide vezetett. Gyerekkoromban még csak egy papír volt kiragasztva a buszokra, hogy étellel, hangosan hallgatott rádióval nem lehet felszállni, ma azonban már ott tartunk, hogy Miskolcon a rendészet szerint vannak olyan járatok, ahol az „egyenruhás jelenlét szükséges”.
A Mi Hazánk javaslata, hogy a közfeladatot ellátó személyeket tettlegesen bántalmazók minden esetben letöltendő börtönbüntetést kapjanak. Az államnak kötelessége megvédeni a tisztességes embereket, akik a közjóért dolgoznak.
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…