2022. 12. 2. péntek

Melinda, Vivien
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF

Már Rogán irodájában bugyog fel a Völner-botrány

Amikor a letartóztatott végrehajtófőnök, Schadl György a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a titokzatos „gazdájáról” beszélt – akivel külföldön találkozgatott –, mindenki csak találgatott. Ma már közelebb jutottunk a megfejtéshez, hogy ki lehet a pók a háló közepén.

A nyomozati jegyzőkönyveknek, na meg a független sajtó tényfeltáró munkájának köszönhetően még szélesebb perspektívából lehet rálátásunk a cinikusan nemzeti együttműködésnek nevezett rezsim működésére. A Völner-ügy kulcsfigurája – mint kiderült – szakmányban intéztetett el egyetemi vizsgákat, nemcsak a végrehajtó haveroknak, hozzátartozóknak, Völner Pál rokonának, de Rogán kabinetfőnökének is. Utóbbinak egyéb elfoglaltsága miatt igen jól jöhetett a segítő kéz. Rogán jobbkezének a nyomozati iratok szerint még a vizsgán sem kellett megjelennie. Vajon ki kérhette ezt az óriási szívességet, és legfőképpen mit adott cserébe a végrehajtói kamara elnökének? Csak nem némi jutalékot az „alkotmányos költségekből”?

 

Schadl György, aki nem csak szoros korrupciós kapcsolatban állt a tárcánál a végrehajtási területért felelős Völnerrel, hanem valóságos vizsgagyárat működtetett egyetemi kapcsolatain keresztül. Ebben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara éppúgy érintett, mint a Pécsi Tudományegyetemé. Utóbbi úgy tűnik, nyakig. Pécsett az egyik segítő professzor korábban történetesen a Fidesz megyei képviselője volt. Nem csoda tehát, hogy nem tudott ellenállni a korrupció csábításának.

 

Míg mások évekig tartó éjjel-nappal tanulással, diákmunkával, diákhitelt felvéve végzettséget szereznek, addig a NER kegyeltjeinek, a végrehajtó haveroknak, Rogán emberének mindent elintéznek.

 

Varga Judit miniszter pedig hallgat, az emberei pedig már a kazánházon keresztül szöktetik meg az újságírók elől.

 

Lopás, csalás és hazugságok, jogi diploma olcsón… Ide süllyedt tehát Orbánék korrupt rendszere. Áprilisban az urambátyámrezsimről is ítéletet mondunk.

 

Fizessenek a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

ZSÖK programok
2022. december 5–12. Simply English – Adventi koncert Időpont: december 8. 19.00 Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem A Sim…