2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF

Közvetlen brüsszeli forrást kap Miskolc

Az Európai Bizottság száz város részvételével klímasemlegességi kísérleti programot hirdetett, melyben a több mint 300 pályázó közül Magyarországról Budapest és Pécs mellett Miskolc került kiválasztásra, olyan európai nagyvárosok mellett, mint Barcelona, vagy Koppenhága.

A kísérlet célja, hogy legyenek olyan városok az Európai Unióban, amelyek innovációs megoldásokkal segíthetik a klímasemlegességre történő átállást az Európai Unió többi városa számára 2050-ig.

 

2021 és 2023 között összesen 360 millió eurónyi közvetlen brüsszeli forrást osztanak szét a klímasemlegességi kísérleti programba kiválasztott városok között az elfogadott stratégiáik megvalósítására, ami jelentős fejlesztési támogatást jelent a következő években Miskolc számára.

 

A kísérletben résztvevő száz város, köztük Miskolc feladata, hogy 2030-ra megvalósítsa a kísérleti program célkitűzéseit, elősegítve a klímasemlegesség létrejöttét. A városoknak első lépésként klímasemlegességet megvalósító terveket kell kidolgozniuk, különös tekintettel a hulladékgazdálkodásra, a közlekedésre, valamint az épületek szigetelésére és az energiafelhasználásra.

 

A különböző programok megvalósításához szükséges a lakosság és a kutatási szervezetek bevonása, ezzel is segítve a minél szélesebb körű részvételt és a kísérleti program céljainak minél hatékonyabb megvalósítását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…
Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem …

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…