2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Nagy számolásban a „kiigazítások” kormánya

Egyáltalán nem állhat messze a valóságtól az az 1700 milliárdos megszorítás, amit Csányi Sándor OTP-vezér lengetett be a minap. Gulyás Gergely épp ma ismerte el. A brutálisan elszállt költségvetési hiányt már csak – fideszes újbeszélül – kiigazítással kell majd csökkenteni.

 

 

Azoknak az orbáni ígéreteknek, hogy „majd csak kis hatással lesz az emberekre” – pontosan tudja mindenki, hogy mennyire kell hitelt adni. Ahogy Gulyás Gergely fogalmazott már a „számolásnál” tartanak a rezsicsökkentés tekintetében is. Végül mindent a magyar emberekkel fizettetnek meg.

 

A valóság köszönőviszonyban sincs Orbánék ámításával: a nagy garral most bejelentett 3,9%-os nyugdíjemelés valójában szégyen. Ennél már csak az nagyobb, hogy 2010 óta gyakorlatilag egy fillérrel nem emelték az időskori járadékot, csupán az inflációs korrekcióval bűvészkedtek. A nyugdíjak vásárlóértéke pont az, ami a legkevésbé volt képes követni a pénzromlás ütemét. Az elmúlt hetek, hónapok elképesztő áremelkedései miatt pedig a nyugdíjak lényegében teljesen elveszítették az értéküket.

 

Az árstop nélkül 13% felett lenne az infláció – mondja a kancelláriaminiszter. Hiába minden statisztikai bűvészkedés, ez így is ennyi, ha nem sokkal több. Pontosan érzi ezt mindenki a saját pénztárcáján. Közben pedig marad az Európa-rekorder 27%-os áfa. Ilyen drágulás mellett ennyi adót behajtani már önmagában is megszorítás, és még meg sem alakult az új „folytatjuk-kormány”.

Elég volt a tétlenségből: adócsökkentést, bérfejlesztést és valódi nyugdíjemelést – megszorítások nélkül!

 

Jobbik, a magyar néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…