2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF

WHO: Kína ad, az USA elvesz

Kína kétmilliárd dollárt ajánlott fel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkájának folytatására – értesült a Magyar Szociális Fórum Genfből, a WHO székhelyéről.

Az emberjogi szervezet megjegyezte: Trump elnök áprilisban megvonta az amerikai pénzügyi támogatást (400 millió dollárt) a szervezettől.

A kínai felajánlás egybeesett azzal, hogy ausztráliai kezdeményezésre a világ országainak többsége független és átfogó vizsgálatot sürgetett a koronavírus-járvány eredetének megállapítására.

Előzőleg az amerikai elnök azzal vádolta meg Kínát, hogy egyik laboratóriumából rászabadította a vírust az emberiségre. Trump azt követelte Pekingtől, hogy amerikaiak nyomozhassanak Vuhánban, a vírus megjelenésének helyszínén. Azzal fenyegette meg Kínát, hogy ha nem enged az amerikai követelésnek, felfüggeszti vele kereskedelmi kapcsolatait.

Látván, hogy az amerikai előjogra formált igénye nem teljesülhet, Trump visszakozott és készségét nyilvánította a független nemzetközi vizsgálatra.

A WHO-nak felajánlott kínai anyagi támogatás arra utal, hogy Peking elfogadja, a WHO koordinálásával független nemzetközi szakértők vizsgálják a koronavírus eredetét – állapította meg a Magyar Szociális Fórum.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum