2023. 03. 28. kedd

Gedeon, Johanna
1 EUR 385 HUF
1 GBP 439 HUF

Választási megállapodást kötött a DK és a Liberálisok

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Bősz Anett, a Liberálisok elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be: a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt megkötötte választási megállapodását, ennek értelmében több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az ellenzéki előválasztáson.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: „megtiszteltetés számomra, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki a kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet támogatnak az előválasztáson.” Hozzátette: A bizalom kölcsönös: a DK Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anettet, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében pedig Sermer Ádámot, a Liberálisok ügyvivőjét támogatja az előválasztáson.

Bősz Anett az előválasztás fontosságát hangsúlyozva elmondta: közös küldetésünk, hogy a legalkalmasabb jelöltekkel induljunk neki a választásnak, mert 2022-ben le kell váltanunk a Fidesz-kormányt. A Liberálisok a DK-val együttműködve mindent meg fognak tenni ezért, mert nem tűrhetjük tovább, hogy a kormány tovább rombolja a szabadságot és a jogállamot. Dobrev Klára a legalkalmasabb arra, hogy vezesse a demokrata szövetséget, legyőzze Orbán korrupt rendszerét és létrehozza az új magyar köztársaságot, a Liberálisok pedig minden támogatást és segítséget megadnak ehhez – jelentette ki Bősz Anett.

Dobrev Klára és Bősz Anett sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/926928778090185

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-X35u4BhjMu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek