2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Egyre több család kerül bajba, csak az összefogás segíthet

Növekszik azoknak a száma, akik rákerülnek a családsegítő szolgálatok listáira a járványhelyzet miatt. A család – ha elveszíti egyik kereső tagját -, vagy épp egy tönkrement vállalkozás munka nélkül maradt alkalmazottai nehézségekkel néznek szembe az alapvető élelmiszerek beszerzésével kapcsolatban is.

Sokaknak ütközhet az elveivel, hogy támogatást kérjenek, vagy egyszerűen csak szégyellik, hogy nem tudják a családjukat ellátni, ezért nyitva kell tartania a szemét mindenkinek, aki rászorulókkal foglalkozik, mert olyan ember is támogatásra szorulhat most, akinek a koronavírus felbukkanása előtt soha nem volt ilyesfajta segítségre szüksége.

Egy Pest megyei nagyközségben a készenléti mentők vezetője azt vette észre, hogy egyre több a környezetében a súlyosan hátrányos helyzetbe jutott család, ezért döntötte el, hogy adományosztást szervez a héten. Ehhez pedig a Szcientológia önkéntes lelkészeket hívta segítségül, akikkel már korábban is együttműködtek. Legutóbb orvosi eszközökből és fertőtlenítőből álló adományt kaptak a szcientológusoktól, amelyből a helyi iskolákat és háziorvosokat is támogatták.

Miután a mentős megtudta, hogy az önkéntes lelkészek heti rendszerességgel adományoznak tartós élelmiszert, gyümölcsöt és egyéb alapvető dolgokat rászorulóknak, megkérdezte, hogy lehetséges lenne-e további együttműködés közöttük a nagyközségének támogatására. Természetesen a válasz azonnali igen volt, hisz az önkéntes lelkészek mottója a “Mindig lehet valamit tenni”. A készenléti mentősök vezetője így felkereste a helyi önkormányzatot, melynek a családsegítő és gyermekjóléti alapítványa 52 családot gyűjtött össze, akik halmozottan hátrányos helyzetbe kerültek a járvány ideje alatt.

Végül az önkéntes lelkészek közel két tonna tartós élelmiszerrel, mosószerrel, samponnal és kézfertőtlenítővel érkeztek a helyszínre Budapestről. A sok alapvető élelmiszer (liszt, étolaj, cukor, száraztészta, konzervek) és vegyiáru (mosószer, sampon, kézfertőtlenítő) mellett még több kiló burgonya, egy nagy doboz kakaópor és egy kiló nápolyi is jutott mind az 52 családnak.

Ezek kiosztása után a mentős és az önkéntes lelkészek a nagyközségben három iskolának juttattak el összesen 200 kiló almát. A tanárok meghatódva mondták el, hogy a gyerekek az újranyitás óta nem láttak gyümölcsöt az iskolában. Ez abból is látszott, hogy minden gyerek hatalmas örömmel kezdett neki egy-egy almának.

Ha minden településen lenne valaki, aki megszervez egy kis adománygyűjtést, akkor sok kicsi sokra megy alapon mindenhova eljutna az összefogás ereje! Elképzelhető, hogy néhány esetben egy kis figyelmesség is életmentő lehet. Az minden esetre biztos, hogy hála és megkönnyebbülés látszik azok szemében, akiket az adományozók kisegítenek a bajból, ezért érdemes megkeresni helyi családsegítő központokat, egyházakat, jótékonysági alapítványokat, ha valaki segíteni szeretne. Nagyon eljött az ideje az előítéletek nélküli összefogásnak, Pünkösd közeledtével ez különösen aktuális.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek