2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbánék december óta bizonytalanságban tartják a földtulajdonosokat és földhasználókat

DK: Orbánék december óta bizonytalanságban tartják a földtulajdonosokat és földhasználókat

Az Országgyűlés úgy fogadta el tavaly decemberben az osztatlan közös földtulajdon megszüntetéséről szóló törvényt, hogy annak végrehajtási rendelete csak az utolsó pillanatban vált ismertté. A veszélyhelyzet idejére ugyan felfüggesztették a törvény végrehajtását, de félő, hogy ha ennek vége, sokan kerülhetnek nehéz helyzetbe. Több millió embernek van ugyanis jellemzően kis földterülete osztatlan közös formában. Amennyiben ez nem éri el az egy hektárt, azt a nagyobb tulajdonostárs akaratuk ellenére bekebelezheti. A földhasználókat pedig az a veszély fenyegeti, hogy elaprózódik az általuk bérelt és művelt terület.

A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja az agrárkormányzatot, hogy tegyen lépéseket az osztatlan közös földtulajdont érintő törvény módosítására, ne veszélyeztesse a mezőgazdaság és a falu békéjét! Mi, európai magyarok Orbánékkal ellentétben ugyanis nem a milliárdos keveseket, hanem a becsületesen dolgozó sokakat képviseljük.

Benedek Szilveszter

a DK agrárpolitikai szakértője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…