2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Uszoda a varázspusztában

Március 24-én, szombaton kora délután sajtótájékoztatót tartott Lengyel Szilvia az LMP országgyűlési képviselő-jelöltje az egyetem egykori kertészetének terülténél, ahová Vécsey László, a Fidesz -KDNP országgyűlési képviselője még 2014-ben uszodát ígért.

Az elmúlt napokban ugyanis jelentős sajtóvisszhangot váltott ki az a tény, hogy a Fidesz kampánykiadványában kész tényként – mint közös eredményt – tálalják az uszodát, mintha az már készen lenne. Igaz, fotó helyett, még mindig csak a már megszokott látványtervet jelenítették meg.

Mivel a négy évvel ezelőtti – szintén a választási kampány keretében tett – ígérettől a mai napig az első kapavágásig sem sikerült eljutni, nagy meglepetést jelentett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök két héttel ezelőtti, meglehetősen titokban szervezett látogatásakor már nem csak az uszodát ígérte be – újra-, hanem Vécsey László javaslatára azt is, hogy az uszoda mellé egy jégcsarnokot is építenének az Alsóparkba. Úgy fogalmazott: van még ott hely bőven, s így teljesülne a gödöllőiek régi álma –amiről régóta beszélnek –, hogy Gödöllőn kellene egy jégcsarnokot csinálni, lehetőleg egy olyat, ahol jégkorongcsapat is tud működni.
A hír nagy meglepetés volt a gödöllőieknek, már csak azért is, mert – bár Gödöllőn sok kiválóan teljesítő, nemzetközileg is sikeres sportegyesület és jelentős tömegsport mozgalom van – hokicsapatot azonban keresve sem találunk.
És itt jön egy érdekesség: a kampánylapban az uszodát tényként közlő fiatalember, Farkas Simon hokizik. Igaz nem Gödöllőn, hanem Budapesten. De a dolog itt nem áll meg, ő ugyanis nem más, mint Vécsey László sajtós munkatársának( Farkas Domonkosnak – szerk.)  igen közeli hozzátartozója.
A gödöllőiek mindenesetre nagyon örülnének, ha végre nem az ígéretekben, hanem az uszodában tudnának úszni, amire tényleg várnak a város lakói. Emellett pedig nem jégcsarnokra lenne szükségük, hanem például a már több kormány által beígért elkerülőútra, ami megoldást jelentene a gödöllői közlekedési problémákra.

Forrás:Gödöllői szolgálat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…