2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Via Carpatia tízedik közgyűlése a Megyházán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Kassa Megyei Önkormányzat által néhány éve alapított Via Carpatia Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás idei első közgyűlését Miskolcon tartotta.

A közgyűlésen megyénket Török Dezső, a közgyűlés elnöke, és dr. Kovács János megyei főjegyző, partner megyénket pedig Rastislav Trnka, a Kassa megyei közgyűlés újonnan megválasztott elnöke képviselte. A közgyűlések elnökei kölcsönösen kijelentették, hogy továbbra is ápolni szeretnék a két megye között kialakult együttműködést, melynek egyik nagyszerű eszköze a Via Carpatia.

A tízedik közgyűlés során 17 napirendi pont jóváhagyásáról született döntés. Az egyes napirendi pontokhoz készített előterjesztéseket dr. Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia EGTC igazgatója ismertette.

A meghozott döntések egy része a csoportosulás gazdálkodását érintették, így elfogadásra került a 2017. évre vonatkozó pénzügyi beszámoló, és a felügyelő bizottsági jelentés, amely utóbbi dokumentum nem tárt fel hiányosságot a csoportosulás működését illetően. A közgyűlés egyhangúlag fogadta el a Via Carpatia 2018. évre szóló költségvetését is.

A Közgyűlés során megválasztásra került a csoportosulás felügyelő bizottságának két tagja, Ing. Peter Harčarik és Dipl.-Kfm. Michal Demo személyében.

Bemutatták a Via Carpatia 2017-es évben benyújtott 11 pályázata, valamint a Kisprojekt Alap összefoglaló jelentése, amely tartalmazta az elkövetkezendő időszakra szóló munkatervet.

A megyék képviselőinek együttműködését, misem bizonyítja jobban, hogy a közgyűlés mind a 17 napirendi pontját elfogadták és elismerően szóltak a csoportosulás eddigi eredményeiről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek