2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Telekspekuláció áldozata az Avas?

Ezt kérdezte pénteki sajtótájékoztatóján Badány Lajos azok után, hogy a Jobbikot egyre többen keresték meg az utóbbi időben az avasi pincesor folyamatosan romló infrastrukturális és közbiztonsági állapota miatt. A Jobbik miskolci alelnöke a pincesoron tartott sajtótájékoztatóján bemutatta a sajtónak a feltört, kifosztott borházakat, melyeket romok és járhatatlan utak tarkítanak. Mindez a város közepén, egy olyan szebb időket látott területen, amely 80 évvel ezelőtt még a helyi közélet fontos központjaként működött. Mint mondta, az utóbbi 12 év felelőtlen politikája következtében a városrész rohamosan veszített értékéből, az elhagyatott épületeket mélyigénytelen, gyakran bűnöző életvitelt folytató családok vásárolják meg vagy rosszabb esetben egyszerűen elfoglalják, ami a közbiztonság további romlását is eredményezi. A pincetulajdonosok képtelenek ingatlanjaikat rendeltetésszerűen használni, a sorozatos betörések miatt menekülnek innen, és próbálnak szabadulni teljesen értéktelenné váló ingatlanjaiktól, tette hozzá Badány Lajos. Hangsúlyozta azt is: miután a városvezetés passzív segédlete mellett a helybéliek feladták a bűnözőkkel folytatott küzdelmet, 2012-ben új befektetők jelentek meg a környéken.

A legnagyobb reménytelenség idejét kihasználva egy levelet kézbesítettek ki a pincetulajdonosoknak, amelyben a miskolci Fidesz szóvivőjének aláírásával egy szervezet felajánlja a már teljesen értéktelenné tett présházak megvételét. Ebben azt írták, hogy nekik még vannak álmaik. „Erre a helyi pincetulajdonosok nevében azt tudom üzenni, hogy az itt élőknek is voltak álmaik, amíg a jelenlegi befektető képviselők csalárd módon el nem vették tőlük” – fogalmazott Badány Lajos.

Vajon mit tud a miskolci Fidesz, ami az itt élők előtt titok? Miért érdemes befektetési céllal felvásárolni a romos pincéket – tette fel a kérdést az alelnök. Közölte: a Jobbik amint ősszel átveszi a város irányítását, nem a politikusok magánvagyonát fogja gyarapítani, hanem a pincetulajdonosok érdekét szem előtt tartva fogja rendezni a városrész helyzetét, a miskolci közösség javát szolgálva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum