2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

MSZP:Rendkívüli közgyűlést Miskolcon!

„A Kriza féle telepfelszámolás ügyben mi történt Miskolcon, mi történt Pesten?” A demokratikus ellenzéki pártok, a miskolci Közgyűlés azonnali összehívását követelik!

A sajtótájékoztatót tartja: Dr. Pásztor Albert független miskolci polgármester jelöltet támogató erők, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-Korszakváltók Pártja részéről Tompa Sándor és Varga Gergő önkormányzati képviselők (DK)

Tompa Sándor
: Kriza Ákost gyámság alá helyezte a Kormány, ezért is követeljük rendkívüli közgyűlés összehívását.

Az elmúlt hetekben Kriza és lakájmédiája azzal házalt, hogy 35 ezer miskolci támogatja programját és ezzel a felhatalmazással kívánja folytatni városvezetői munkáját.

Ezzel szemben az igazság:

–       Az elmúlt négy évben egyetlen nyomortelepet sem számolt fel Kriza, de most amikor közeledik az igazság pillanata, a választás, kampányba kezdett: dózerrel ment az Álmos és a Dráva utcákba és elengedte a végrehajtókat a számozott utcákba, sőt megbízott egy ingatlanos céget azzal, hogy bírja rá az ott lakókat lakásaik elhagyására.

–       Kriza Ákos semmilyen telep-felszámolási programot nem fogadtatott el a Közgyűlésben. Nem is kellett, hiszen az előző vezetés elfogadott egy hét évre szóló programot (IVS), azaz volt program, de ebben semmit nem tett Kriza és csapata. Az avasi városrész felújítására kilobbizott 1,2 mdFt EU-s forrást is hagyta veszni, kb. 400 millió maradt belőle.

–       Kriza Ákosnak az elmúlt 4 évben telepfelszámolási programként eddig sikerült lebontania egy évek óta üresen álló romhalmazokat, sikeresen kilakoltatott egy rokkantnyugdíjast, és egy anyát a gyermekeivel együtt. Ha ez számít eredménynek a város házán, akkor mit neveznek kudarcnak? Eredmény nincs, botrány az van, s ezért tegnap Budapestre, raportra rendelték Miskolc polgármesterét.

Varga Gergő:

Ezek után Miskolc jelenlegi polgármesterétől követeljük, hogy azonnal hívja össze a város rendkívüli közgyűlését, mert a miskolci adófizetők tudni akarják:

–       igaz-e, hogy tegnap Polgármester Urat, Pestre rendelték azért, hogy zárt ajtók mögött tárgyaljon a telepfelszámolási program leállításáról.

–       Mikor akarja a miskolci közvéleményt tájékoztatni a tárgyalások eredményéről? Mi történt tegnap a minisztérium zárt ajtói mögött?

–       igaz-e az, hogy pénz is szóba került a megbeszélésen azzal, hogy a városban Kriza Ákosnak kell megnyerni a választásokat?

A város jelenlegi polgármestere ne bujkáljon: 24 órán belül választ várunk a nyilvánosságot követelő felvetésünkre!  

Október 12.-e után az igyekvők lehetőséget kapnak az előrelépésre, a szebb környezetben, jobb lakhatás elérésére. Aki maga is erőfeszítést tesz, az számíthat a közösség támogatására. Segítséget adunk a leszakadóknak a visszakapaszkodásra, a közösségi elvárások teljesítésére. Normatív, átlátható és humánus rendszer tervezünk, következetes végrehajtással.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum