2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Már magyar földön is megterem a narancs

Dinnyéért indultak az észak-magyarországi revizorok, komoly összegű bírság lett az akció vége. Élénk fantáziával megáldott zöldséges bukott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzéssorozatában.

A NAV munkatársai próbavásárlást tartottak egy miskolci zöldségesnél, de a vállalkozó sem az ellenőröknek, sem pedig a többi vásárlónak nem adott nyugtát. A mulasztás már önmagában büntetéssel jár, amit még az is tetézett, hogy üzletben végzett zöldség- és gyümölcsárusításkor pénztárgépet kell használni, a vállalkozó azonban sem hagyományos, sem új típusú pénztárgépet nem üzemeltetett, ráadásként kiderült, hogy még meg sem rendelte az online kasszát.

A zöldséges azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy őstermelőnek vallotta magát. Valójában azonban sem érvényes őstermelői igazolvánnyal, sem pedig értékesítési betétlappal nem rendelkezett, sőt, a NAV nyilvántartása szerint még szja-bevallást sem adott be a múlt évre. A boltban egyébként számos hazánkban is megtermő zöldség és gyümölcs mellett déli gyümölcsök, köztük narancs is kapható volt.

A napokban újra felkeresték a revizorok az üzletet, a vállalkozó azonban nem tanult a hibájából, és ismételten nem adott nyugtát.  Az ilyen ismétlődő mulasztások esetén 1 millió forintig terjedő bírság mellett üzletbezárást is kiszabhat a NAV, valamint a korábbi év elmaradt bevallásai miatt azonnali utólagos ellenőrzést indít.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kazincbarcikai óvodák nyertes pályázatik eredményeként futókerékpárral és balesetmegelőzési eszközökkel gyarapodtak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bale…
Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum