2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Már magyar földön is megterem a narancs

Dinnyéért indultak az észak-magyarországi revizorok, komoly összegű bírság lett az akció vége. Élénk fantáziával megáldott zöldséges bukott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzéssorozatában.

A NAV munkatársai próbavásárlást tartottak egy miskolci zöldségesnél, de a vállalkozó sem az ellenőröknek, sem pedig a többi vásárlónak nem adott nyugtát. A mulasztás már önmagában büntetéssel jár, amit még az is tetézett, hogy üzletben végzett zöldség- és gyümölcsárusításkor pénztárgépet kell használni, a vállalkozó azonban sem hagyományos, sem új típusú pénztárgépet nem üzemeltetett, ráadásként kiderült, hogy még meg sem rendelte az online kasszát.

A zöldséges azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy őstermelőnek vallotta magát. Valójában azonban sem érvényes őstermelői igazolvánnyal, sem pedig értékesítési betétlappal nem rendelkezett, sőt, a NAV nyilvántartása szerint még szja-bevallást sem adott be a múlt évre. A boltban egyébként számos hazánkban is megtermő zöldség és gyümölcs mellett déli gyümölcsök, köztük narancs is kapható volt.

A napokban újra felkeresték a revizorok az üzletet, a vállalkozó azonban nem tanult a hibájából, és ismételten nem adott nyugtát.  Az ilyen ismétlődő mulasztások esetén 1 millió forintig terjedő bírság mellett üzletbezárást is kiszabhat a NAV, valamint a korábbi év elmaradt bevallásai miatt azonnali utólagos ellenőrzést indít.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…