2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Tárgyalóasztalhoz ültetné a pártokat a Jobbik

A Jobbik szolidáris az egészségügyi dolgozókkal, egyben üdvözli, hogy végre komoly összefogást sikerült elérni az ágazati dolgozók között. A Jobbik nem fogja hagyni, hogy az egészségügyi dolgozók követelései elsikkadjanak.
Az egészségügyi dolgozók petícióját átvevő Zombor Gábor államtitkár mindössze annyit mondott a demonstrálóknak, „ne féljenek, hiszen nekik mindenben igazuk van”. Hogy ügyüket ne hallgathassák el, a Jobbik kezdeményezi, hogy a parlamenti pártok az egészségügyi dolgozókat képviselő szervezetekkel együtt vitassák meg azon követeléseket, amiket a tüntetésen megfogalmaztak.

Mindenki tudja, hogy a 24. óra után jár az ápolók, az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok ügye, ezért a tárgyaláson ki kell kérni az érintettek véleményét a munkabérről, a munkakörülményekről és az utánpótlás kérdéséről. A Jobbik a tárgyalás révén ehhez szeretne egy keretet adni, támogatni, hogy ne csak egy egyszeri alkalom legyen az egészségügyi dolgozók összefogása, hanem annál jóval több.

Miközben a Fidesz-kormány egyszerűen nem hallja az emberek szavát, a baloldal pedig emlékezetkieséstől szenved, hiszen – bár most nagyon szép szavakat használnak – a szocialista éra kórházrombolását elég nehéz elfelejteni. Úgy véljük, őszintén kell hozzáállni a problémához, ezért az egészségügyi szervezetek mellett valamennyi pártnak ott a helye a tárgyalóasztalnál.

Hiszünk abban, hogy bárhogy is álljon a költségvetés, vannak olyan intézkedések, amelyek nem pénzfüggőek, de emellett mindenképpen szükséges extra forrásokat is hozzárendelni az ágazathoz. A költségvetés vitájában módosító indítványokkal a Jobbik ezt meg is fogja tenni.

Lukács László György országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek