2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Jobbik javaslatára épül meg a Duna-híd Pakson

A csütörtöki kormányülés után Lázár János sajtótájékoztatón jelentette be: új Duna-híd épül Pakson. A miniszterelnökséget vezető miniszter a Jobbik február végén tartott sajtótájékoztatóján elhangzott érveket vette elő a döntés indoklása során.
A legnagyobb ellenzéki párt a Parlamentben és a Tolna megyei közgyűlésben is többször hangoztatta, az új atomerőművi blokkok építéséhez kapcsolódóan soha vissza nem térő alkalom nyílt a helyiek által régóta hőn áhított híd megvalósulására, hisz annak ára a teljes paksi beruházás összköltségének egy-két százalékát teszi ki minden kapcsolódó létesítményével együtt.

Amennyiben a kormány komolyan gondolja az új híd építését Paksnál a Dunán, és nem csak egy újabb kommunikációs fogásnak szánja, úgy végre valóra válhat a Jobbik és a helyi lakosság által rég várt fellendülés a paksi és a kalocsai kistérségben is. Azt ugyan nem értjük miért kellett ezzel addig várni, amíg a Jobbik felveti, hisz öt éve kormányoz a Fidesz, de elfogadjuk, hogy felülvizsgálták korábbi hozzáállásukat és meghajoltak érveink súlya alatt. Lázár Jánosból ugyan sosem lesz miniszter egy leendő Jobbik-kormányban, de értékeljük a személyiségfejlődését, melynek nyomán egy általa szélsőségesnek tartott párt tervének megvalósulását végre zászlajára tűzte.

Reméljük, a korrupció mocsarába süllyedt kormány szándékait nem az újabb nagyberuházás során eltüntethető közpénzek ígérete motiválja. A Jobbik nyomatékosan oda fog figyelni, hogy a korrupciót távol tartsa a hídépítéstől.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …