2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Orbán döntött a pályázatokról – Feljelentjük a miniszterelnököt!

Könyvet írt Magyarországon töltött hivatali idejéről Eleni Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete. Az Index könyvajánlója szerint Németh Lászlóné, az Orbán-kormány volt nemzeti fejlesztési minisztere azt mondta a nagykövetnek, hogy hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol „eldöntötték”, kik nyerhetnek pályázati pénzeket – akkoriban általában a Közgép.
Ez ínyenc betekintést ad abba a diplomáciai botránysorozatba, amiben hazánk legfontosabb szövetségese rájött: a Fidesz elfoglalta Magyarországot. Az orbáni korrupció fekete lyukként nyeli el a magyar és az európai adófizetők pénzét, a rendszer fenntartói pedig – beleértve az ügyészséget – úgy tesznek, mintha mindez teljesen természetes volna. Amerikában és Európában azonban nem túl gyakoriak a nyíltan korrupt maffiakormányok. A magát keleten otthon érző Orbánnak nem ártana észben tartania, hogy Magyarországon Európában, nyugaton van.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány lemoshatatlan szégyent hoz Magyarországra. A DK, bár jól ismeri a kormányt védő ügyészi gyakorlatot, feljelenti Orbán Viktort! A DK garantálja, hogy a kormányváltás utáni európai Magyarországon független szakértők fogják kivizsgálni a korrupt kormány által okozott károk mértékét.

Vadai Ágnes
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …