2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Stadionrekonstrukció helyett szurkolói kártyát kapnak a diósgyőriek

Elutasítja a szurkolói kártya bevezetését Diósgyőrben a Jobbik miskolci képviselőcsoportja, hangzott el a párt sajtótájékoztatóján szerda reggel.
Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője elmondta, sajnálja, de egyben megérti a diósgyőri ultrák döntését, miszerint a szurkolói kártya bevezetése esetén bojkottálják a csapat hazai mérkőzéseit. A politikus szerint az MLSZ-t „nem tiszta szándék” vezeti akkor, amikor bevezeti a kötelező adatszolgáltatással járó kártyarendszert, véleménye szerint ugyanis nem igaz, hogy ezzel vissza lehet szorítani a stadionon belüli erőszakot, és az sem, hogy általa vonzóbbá lehet tenni a meccsre járást. Ennek alátámasztására Jakab elmondta, információi szerint a stadionon belüli rendbontás országos szinten nem éri el az egy százalékot sem, tekintettel arra, hogy a futballhuligánok általában nem a stadionon belül, hanem közterületen követik el a jogsértő cselekményeket. Szurkolói kártya helyett hatósági szigorra van szükség – tette hozzá.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a szurkolói kártyára épülő beléptető rendszer lassítani fogja a mérkőzésre való bejutást, így főleg a kisgyermekesek kétszer is meggondolják majd, hogy sorakozzanak, vagy a Tv előtt nézzék meg a mérkőzéseket. A politikus mindezek alapján kijelentette, a szurkolói kártya pont attól a hangulattól fosztja majd meg a meccseket, amiért érdemes volt eddig az ország bármely részéről ellátogatni az oroszlánbarlangba. Ennek megakadályozása érdekében arra kérte Miskolc valamennyi országgyűlési képviselőjét, hogy pártállástól függetlenül tiltakozzanak a kártya bevezetése ellen.

Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő a kormányt bírálta, amiért nem támogatja a Diósgyőri Stadion rekonstrukcióját. A politikus emlékeztetett arra, hogy a Fidesz két miskolci országgyűlési képviselője arra hivatkozva vonta vissza a stadion felújítását szolgáló 490 millió forintról szóló javaslatát, hogy arra a kormányzat nem tud pénzt elkülöníteni. A jobbikos politikus szerint ez akkor lenne elfogadható magyarázat, ha a Fidesz ezt az összeget az egészségügyre, az oktatásra, vagy a közbiztonságra költené. Akkor azonban, amikor a debreceni létesítmény megépítését 12,5 milliárd forinttal tudja támogatja, akkor nem másról van szó, mint arról, hogy a Fidesz, csakúgy mint évekkel ezelőtt a szocialista kormány is, lemondott Miskolcról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…