2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Soós Attila saját zárszámadásukat hazudtolja meg

A közgyűlésen vita bontakozott ki a város 2014. évi zárszámadása kapcsán. A vitában elhangzott mondataimra Soós Attila, a Fidesz bankár-¬frakcióvezetője reagált, morgó macinak nevezett és azt állította, hogy valótlan számokat mondtam.
Most vonatoztassunk el attól, hogy a bankár¬-frakcióvezető hosszú éveken keresztül némán tűrte, hogy kenyéradó gazdája, az egyik multinacionális nagybank miskolci családok ezreit tegye tönkre a frankhitelekkel.

Most azzal se foglalkozzunk, hogy Soós Attila lebukásuk, bírósági ítéletek és az „elszámolási törvény” után sem kért bocsánatot bankja eddigi tevékenységéért. Sőt, most azzal se foglalkozzunk, hogy Soós Attila a közgyűlésen nem is vett részt.
Az alábbi állításaimat vonta kétségbe: „A szocialista frakcióvezető, Simon Gábor arra hívta fel a figyelmet,  hogy a zárszámadás szerint tavaly 29,4 milliárd forint volt a bevétel, 31,1 milliárd pedig a kiadás. A hiány 1,7 milliárd forint. Szerinte a város és intézményei is borzasztóan teljesítettek, tavaly év végén például 3,1 milliárd forintos szállítói tartozásuk volt, azaz ennyi volt a kifizetetlen számlájuk. Ilyen mértékű tartozásállomány még talán sohasem volt. Ennek ellenére a városvezetés nyomja a sikerpropagandát, s nem csak ebben.”
Nézzük a tényeket!
1. „Az önkormányzat működési költségvetési bevételei összességében 29 milliárd 463.6 millió forintban teljesültek a beszámolási időszak végére.” 139. oldal
2. „Működési feladatokkal összefüggésben az év végéig összességében 31 milliárd 168,6 millió Ft realizálódott pénzügyileg.” 149. oldal
3. Egy bankár¬-frakcióvezető is könnyen kiszámolhatja, hogy a különbség 1.7 milliárd forint.
4. Szállítói tartozás összesen Miskolc Megyei Jogú Város: 3 110 966 000 Ft. 45. oldal
Nos, Kriza Ákos anyagából még egy laikus is láthatja, hogy a mackó Soós Attila bankár¬-frakcióvezető, aki most éppen eltévedt a málnásban.

Dr. Simon Gábor frakcióvezető, MSZP-DK-Együtt-Miskolc Lokálpatrióták Egyesülete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek