2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

„Nyitott szertárkapuk” – Katasztrófavédelmi gyermeknap

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermeknap alkalmából nyílt napot rendez, melynek keretén belül a megye Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságai, Katasztrófavédelmi Őrsei és Önkéntes Tűzoltó Egyesületei lehetőséget biztosítanak a laktanyáik megtekintésére.


Magyarországon 1931. óta ünneplik a gyermeknapot, ami azon túl, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és helyzetére, a világ sok országában ünnepnap is.

A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése.

A nyílt nap során az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

Tűzoltó laktanya látogatási lehetőség: 2015. május 31. (vasárnap), 1000-tól 1600 óráig.

Helyszínek 2015

A katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket. A múzeum és a kiállítóhelyek elérhetők az alábbi linken:

http://muzeum.katasztrofavedelem.hu/

Kollégáink várnak minden kedves érdeklődőt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…