2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Savanyú a szőlő…

A miskolci önkormányzat, akárcsak az MVK Zrt., mindenkor tiszteletben tartja a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) döntését, és aszerint jár el minden esetben. Így történt a villamos-beszerzési eljárás folyamán is, megfelelve mindenkor a hatályos közbeszerzési jognak.
A Zöld Nyíl Projekt negyedik járműtenderében 2011. november 24-én hirdettek eredményt másodszor: a GANZ-SKODA Közlekedési Zrt. adta az összességében legelőnyösebb ajánlatot. A KDB honlapján 2012. január 18-án jelent meg az a határozat, amely lezárta a Zöld Nyíl negyedik alkalommal kiírt villamosjármű-tenderét. A mostani, Fideszes városvezetés érdeme, hogy Miskolcnak 2011-ben sikerült 31 darab világszínvonalú villamost vásárolnia, amelyek közül az első már meg is érkezett.
2010 óta megtörtént a korábbi teljes Tiszai pályaudvar – Diósgyőr közötti, 9,6 kilométer hosszúságú villamospálya, a forgalmi-, javítótelepi- és bekötő vágányok, azok tartozékainak komplett rekonstrukciója. A villamoshálózat 1,5 kilométerrel hosszabb lett, megépült a Diósgyőr – Felső-Majláth vonal. Ehhez kapcsolódóan elkészültek a peronok, a végállomási épületek, és megújultak a jelző-, biztonsági eszközök is. Az új világszínvonalú villamosok fogadásához a korábbi javítócsarnokot és a karbantartó bázist is teljesen felújították.
Több év állt a szocialista városvezetés rendelkezésére, hogy a 31 darab új villamos vásárlásának közbeszerzését elvégezzék. Nekik nem sikerült ez sem. A Zöld Nyíl projektnek épp az egyik legfontosabb elemét nem tudták végigvinni. De az MSZP által megbízott tervezők kihagyták a Kandó Kálmán téri forduló átalakítását is a programból, hogy ott az új villamosok elférjenek és meg tudjanak fordulni. Ezt is nekünk kell megoldani.
A szocialistáknak végre arra kellene válaszolni: mit akartak kezdeni a Zöld Nyílban a főutca elkülönítésére beállított összeggel? Amiből most úgy újul meg a sétálóövezet, hogy egy fillérjébe nem kerül a városnak. Minek, Urambocsá’, kiknek szánták azt a pár százmilliót?
A közeli napokban nem csak az új villamosnak örülhettek a miskolciak. Elkészült a Selyemréti Strandfürdő is, amelynek fejlesztése még 2007-ben (!) kezdődött. Azaz kezdődött volna, de 2010-ig egy kapavágás nem történt annak érdekében, hogy ott családi élményfürdő legyen. Most pedig már csak napok kérdése, hogy a Selyemréti Strandfürdő megnyisson a nagyközönség előtt.
Ceterum censeo: a miskolci MSZP-nek, és Gúr Nándornak tehát továbbra sincs sem erkölcsi, sem szakmai alapja kritikát megfogalmazni a jelenleg zajló beruházásokkal kapcsolatban. A város rosszul tervezett, elakadt projekteket örökölt tőlük a 36 Milliárd Ft (!) adósság mellett.
A szocialistáknak nyolc éve lett volna bebizonyítani a miskolciaknak, hogy alkalmasak a város vezetésére, de csak eredménytelenségükről tettek tanúbizonyságot.

Kriza Ákos
polgármester
s.k.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek