2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Víz után áramkikötéssel folytatódott a Jobbik rendteremtése Lyukóban

A Jobbik szerint tűrhetetlen, hogy amíg a miskolciak „vért izzadnak” azért, hogy kifizessék a villanyszámlát, addig egyre többen gondolják úgy, alanyi jogon jár ez a szolgáltatás is. A párt úgy döntött, megmutatja, hogyan lehet egyszerűen véget vetni az áramlopásnak.

Az akciót kezdeményező Jakab Péter önkormányzati képviselő szerint hiába működik Miskolcon többször átszervezett mezőőri szolgálat, közterület felügyelet és önkormányzati rendészeti szerv, a jogsértések száma folyamatosan nő. Ez szerinte annak köszönhető, hogy a városban a hatósági ellenőrzés csak reklámfogás, ami mögött nincs valódi munkavégzés. Ezt bizonyítja az is, hogy múlt hét pénteken egy lyukói áramlopáshoz hívták a miskolci önkormányzati rendészetet, ahol azonban annyit közöltek velük, hívják vissza őket kedden.

„Úgy tűnik, a jogsértőkkel szemben ma a miskolciak csak magukra és a Jobbikra számíthatnak”, jelentette ki Jakab, aki szerint azonban pont ez a „szövetség” mozdíthatja ki Miskolcot a holtpontról. Mint mondta, a korábbi lyukói vízkikötésnek már érezhető a pozitív hatása: az adott területen élők fizetési hajlandósága jelentősen nőtt. Aláhúzta, ami a miskolci városvezetésnek három év alatt sem ment, azt a Jobbik egy hónap alatt elérte, ráadásul úgy, hogy szemben a Fidesszel és az MSZP-vel, a Jobbik egyetlen forintot sem költött el mihaszna „felzárkóztató” programokra.

„A sikeren felbuzdulva döntöttünk úgy, a víz után kikötjük az áramot is ott, ahol nem fizetnek érte, ezáltal folytatva a Jobbik rezsicsökkentő akcióját”, fogalmazott a képviselő. Hangsúlyozta, az Érpataki Modell Országos Hálózatával közösen indított áramkikötéssel példát kívántak mutatni azoknak a miskolciaknak, akiknek elegük van abból, hogy a hatóságok passzivitása miatt mások helyett is fizetniük kell a rezsit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek