2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Orbán Viktor rádióinterjújára: a népszavazás lenne a kvótarendszer legitim elutasításának módja

Reagálás Orbán Viktor rádióinterjújára: a népszavazás lenne a kvótarendszer legitim elutasításának módja

A Jobbik is úgy véli, a magyar emberek biztonsága érdekében meg kell akadályozni a kvótarendszer bevezetését, de nem engedhetjük, hogy hazánk biztonságát és szuverenitását alapjaiban meghatározó kérdésekről brüsszeli tárgyalókban, ismeretlen hátterű alkuk keretében, a nemzeti érdekek védelmében alkalmatlanságukat már sokszorosan bebizonyított fideszes politikusok döntsenek.
Ha a kormányfő a magyar emberek akaratát valóban legitim és reprezentatív módon kérné ki, akkor a Jobbik mint legerősebb ellenzéki erő javaslatának megfelelően népszavazásra bocsátaná a kérdést. A Fidesz azonban lesöpörte azt az Alaptörvényt módosító kezdeményezésünket, melynek révén a bevándorlási kvóta ügyét népszavazásra lehetett volna bocsátani. Ezzel a kormánypárt saját aláírásgyűjtését is hiteltelenné tette.

Ha a Fidesz valóban nemzeti ügyként kezelné a bevándorlási kvótákat és nem félne konfrontálódni a nyugat-európai bevándorláspárti testvérpártjaival és elvtársaival, akkor a magyar emberek népszavazáson mondhatnának nemet a brüsszeli diktátumokra.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek